Multimedia- problem z sygnalem, ilustracje, prosze o wasze opinie

mrtomi

New member
Witam jak w temacie. Od wczoraj mam Multimedia z Canal + i internet 30Mb/s - wszystko dostarcza multiemdia. Calosc jak narazie podlaczona mam przez wiadomo dekoder do TV UNIMOR Siesta przy pomocy eurozlacza i teraz.

ze sciany wychodzi przewod monter podlaczyl go do tego urzadzenia
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 03577f2c5b97f.jpg

na wyjsciu jedne przewod , ktory podlaczyl dalej do takiego urzedzenia

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 4377dad22deab.jpg

i z tego wyprowadzil dwa przewody do internetu i do dekodera.

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - c0b353bfa4c5b.jpg

Internet OK, ale jak podlacze dekoder przez eurozlacze do UNIMORA to mam takie migajace, biegajace, niebieskie male prostokaciki na obrazie :/ monter mowi: to pewnie gniazdo euro w TV labo kabel - wiec sprawdzilem na innym kablu i bylo tak samo ale... zrobilem cos takiego, ze do tego wyjscie z pierwszego rozgalaznika podlaczylem analogowy kable antenowy

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - f8dd57253cf19.jpg

i podlaczylem do TV w zwykle gniazdo antenowe czyli mam teraz w TV sygnal z dekodera podany eurozlaczem i sygnal telewizji analogowej podany z pierwszego rozgaleznika do gniazda antenowego w TV i obraz jest ŻYLETKA!!

dodam tylko, ze jak widac na pierwszym rozgalezniku tlumienie jest 4,5 dB na wyjsciu DATA, na drugim wyjsciu RTV brak tlumienia a w drugim rozgalezniku na obu wyjsciach 3,5 dB

Powiem szczerze, ze jestem mocno zniesmaczony ta sytuacja - na infomili mowia ze do dekodera sygna dochodzi bez zadnych strat:/

pytania brzmia:

Czy jak bede mial juz TV z HDMI i podlacze sygnal z dekodera kablem HDMI to tez beda wystepowaly takie szumy czy wszystko bedzie OK ?

Cierpliwie czekac na nowy TV czy interweniowac? Docelowo bedzie podlaczony Phil pfl7008

na chlopski rozum: Są straty sygnalu ale czy mam rację? Moze faktycznie eurozlacze nie przekazuje wszystkiego dobrze?

Dzieki za wasze opinie i pomoc :D

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Witam,

Ten monter to niedouczony patałach ... Zrobił wszystko jak nie trzeba ...
Powinno być ... z DATA idzie tylko na Internet ... a z RTV to chyba wiadomo i tu można sygnał TV rozdzielić według potrzeb.

Pozdr.

Do góry