Multimedia - co z dzwiekiem 5.1 ?

silt

New member
Witam

Dzis zainstalowali mi multimedie HD (DTV) ... Mam glosniki Logitech Z5500 i podlaczylem dekoder mutimedii z zestawem Logitecha optykiem (toslink) . Niestety tam gdzie pokazuje ,ze powinnien byc dziwek przestrzenny np. Canal+ Film , na dekoderze Logitecha pokazuje ,ze to zwykle stereo i tylne glosniki nie graja . Gdy wlacze jakis koncert i nastawie na DD 5.1 gra tak jak powinno . Bawilem sie w opcjach ,ale nie zauwazylem zadnej opcji do zmiany tego dzwieku .

Prosze o pomoc

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Witam
Wprawdzie nie znam dekodera , ale czy ma on w ustawieniach włącz DD. ?
Może byc jak w ndekoderach muśisz wybrac DD na Tak i jeżeli sygnał jest nadawany w DD 5.1 będzie wszystko grało.

Deimos

Banned
Na panelu Z5500 masz przycisk efect, skorzystaj z niego;) i także pamiętaj o ustawieniu wejścia input...

Ostatnia edycja:

silt

New member
Gdy mialem podlaczony glosniki do zwyklej SDTV przy wybraniu effectu na np. movie graly tylko 3 glosniki +sub ,wiec sie tym nie bawilem . A teraz patrze a tu na movie i na music graja wszystkie :grin: Dzieki wielkie :)

Nie chce zakladac nowego tematu , mam jeszcze jedno pytanie - z pewnoscia proste . Teraz mam podlacze to scartem (wiem wstyd :D) ,ale nosze sie z zamiarem kupna nowego tv z hdmi oczywiscie ... czy jak podlacze dekoder do tv wejsciem hdmi , bedzie duza roznica ? Bo szczerze mowiac to teraz nie widze powalajacej roznicy pomiedzy SDTV ,a cyfrowa ... National Geographic HD tez na scarcie nie powala . Na hdmi rozumiem ,ze to sie zmieni ?

Pozdrawiam i dzieki za szybkie odpowiedzi.

Do góry