Witam serdecznie posiadam telewizor Samsung UE55KS9000 Curved , chcę zawiesić go na ścianie na uchwycie Reinston Ultra EU028 W zestawie z telewizorem mam 4 adaptery montażowe do których następnie trzeba przykręcić śruby , aby przymocować uchwyt.
Z instrukcji obsługi wynika , że długość gwintu adaptera to M8 11mm.
W zestawie z uchwytem dostępna jest najmniejsza długość M8 30 mm, także śruba jest za długa. W zestawie są również tuleje i teraz moje pytanie
Proszę radę o radę , przyznam się że jestem ciemny w tej materii, nigdy nie wieszałem tv na ścianie ,a w dodatku to model z zakrzywionym ekranem co za to idzie muszą być zamontowane adaptery od samsunga.
Z góry dziękuję.
Z instrukcji obsługi wynika , że długość gwintu adaptera to M8 11mm.
W zestawie z uchwytem dostępna jest najmniejsza długość M8 30 mm, także śruba jest za długa. W zestawie są również tuleje i teraz moje pytanie
- Podkładka (tuleja) zamontowana po stronie wewnętrznej adaptera, która oddala automatycznie ramię o dodatkowe 14 mm i teraz pytanie ,a mianowicie nie zaburzy to ułożenia tv względem opcji bez tulei.
- Podkładka (tuleja) zamontowana po zewnętrznej stronie adaptera, tuleja wystaje o 14mm i może nie umożliwić zawieszenie tv , ponieważ śruba będzie opierała się o ścianę.
- Adapter bez tuleji ,wiadomo śruba za długa , lecz moje pytanie nie lepiej skrócić śrubę do odpowiedniej długości i zamontować.Po dodaniu tuleji zmienia się odległość od opcji bez tuleji.
Proszę radę o radę , przyznam się że jestem ciemny w tej materii, nigdy nie wieszałem tv na ścianie ,a w dodatku to model z zakrzywionym ekranem co za to idzie muszą być zamontowane adaptery od samsunga.
Z góry dziękuję.