Monitorki ze wzmakiem/ampli i strumieniowaniem

Rapnastyk

New member
Witam panowie,
Jako, ze moj pokoj zostaje zdegradowany do domowej silowni musze wymienic swoj aktualny sprzet na cos mniejszego abym sie pomiescil ze sprzetem silowni jest to dla mnie wazniejsze troszke anizeli moje Heco 900 i Nad 356bee ktory gral aktualnie okolo roku w moim 18m2 pokoju. Co by mnie interesowalo? Strumieniowanie z Tidala lub Spotfity? Muzyka? Glownie wczasie trenowania czyli serio... Rozna od hip hopu po dance i elektro, rock, nowoczesne brzmienia, energetyczne i z dosc fajnym walnieciem (basem). Myslalem o jakichs monitorach i amplitunerze ktory pozwoli jakotako je napedzic i miec mozliwosc strumieniowania np z Tidala poprzez wifi smarfona na androidzie. Dobrze aby tez konsole Ps4 mogl bym podiac pod to zawsze to lepszy glos niz z tv.. Budzet? Szczerze powiedziawszy nie wiem... Chyba cos z grubo sredniej polki bez wiekszych fanaberii;) pozdrawiam

Ps. Mile widziany bassreflex z przodu;)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
W przypadku monitorków należy się liczyć z ograniczeniem dźwięku, a szczególnie niskich tonów w porównaniu do Heco zasilanych NAD'em
Ja bym na Twoim miejscu kupił jakiś mini system (wieżę) Denon ,Pioneer zwłaszcza,że dla Ciebie najważniejsza jest siłownia
Czy siłownia potrzebuje wyrafinowanej oprawy muzycznej ?

Rapnastyk

New member
Owszem masz racje nie potrzebuje. Ale fajnie jak by to gralo ciekawiej niz zwykle wieze hifi typu sony czy jvc takie z marketow :hihi: lubie sluchac muzyki w czasie trenowania. Z Tidala glownie. Dodatkowo pod ps4 fajnie jak by sie to podlaczylo ale czy to wazny aspekt w sumie chyba nie...

A co bys polecil dokladniej?

Borixon

Active member
Bez reklam
Pioneer wypuścił kombajn zapomniałem modelu, wzmak chyba z cd i odtwarzaczem sieciowym. Detal chyba Ok 3000zl, pozbieraj trochę i kup jakieś kolumny do tego. Może nie koniecznie nowe.

Rapnastyk

New member
Dziekuje za propozycje przyjrze sie im.

Jak ktos ma jeszcze jakis fajny pomysl na zestaw chetnie wyslucham.

Oczywiscie moze byc bez cd bo nie zamierzam sluchac muzyki z krazkow a wchodzi w gre tylko strumieniowanie.

Dubek

Member
Bez reklam
Ja posiadam od prawie 2 lat Yamaha MCR-N560 i polecam, gra bardzo czysto, bas jest ok. Po wymianie oryginalnych monitorków na lepsze będzie jeszcze lepiej.

Dubek

Member
Bez reklam
Ja słucham generalnie wszystkiego od rapu po pop, rocka, indie, alternatywę, metal, muzykę filmową czy soundtracki z gier. Nie słucham chyb tylko Disco Polo.

Rapnastyk

New member
Dziekuje za odpowiedz.
To w sumie tak jak ja. Ile cm masz je od sciany?i w szerokosci od siebie na ile rozstawiles?

Z czym jeszcze takie monitor silver czy bronze mozna by polaczyc? Pioneer jakis? Bo takiej yamahy co uzywasz na olx nie znalazlem:(

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Pioneer wypuścił kombajn zapomniałem modelu, wzmak chyba z cd i odtwarzaczem sieciowym. Detal chyba Ok 3000zl, pozbieraj trochę i kup jakieś kolumny do tego. Może nie koniecznie nowe.

Borixon masz na myśli ten klocek ?

Miałem okazję się tym pobawić ,dźwięk pierwsza klasa !! ,świetnie pracuje odtwarzacz CD płyty są szybko wczytywane nie ma problemów i dźwięk też bez zarzutu .Podobnie jest w przypadku odtwarzania plików ,nawet mp-trójki fajnie brzmią

Ostatnia edycja:

Dubek

Member
Bez reklam
Dziekuje za odpowiedz.
To w sumie tak jak ja. Ile cm masz je od sciany?i w szerokosci od siebie na ile rozstawiles?

Z czym jeszcze takie monitor silver czy bronze mozna by polaczyc? Pioneer jakis? Bo takiej yamahy co uzywasz na olx nie znalazlem:(

Rozstawione jakieś 2,5 metra od siebie na stojakach, około 30 cm od ściany. Z czym jeszcze by mogły dobrze grać? Poszukaj Pioneer X-HM76-B, też fajny klocek.

Rapnastyk

New member
Dzieki!

Jeszcze myslalem nad Monitor Bronze 2 i z czyms to lyknac?
Ten kombajn co blackninja polecil tez wtglada na spoko malo opinii ale jak sa to bardzo przyzwoite oceny. Ale tepche drogie cacko srednio po 3.7k pln chodza....

A ten pioneer Przemko to jaki to model bocna telefonie nie widze z bliska

przemko77

Well-known member
Bez reklam
To jest Pioneer NC 50DAB ,naprawdę świetny nowoczesny klocek

W ogóle jeżeli chodzi o takie "kombajny" to najlepszym jaki słuchałem był Coctail Audio co prawda nie jest tani ,ale to tak dobry dźwięk ,że te wszystkie wieże Denon ,Yamaha itp to można o du** potłuc .Również budżetowe wzmacniacze w rodzaju Onkyo ,Marantz czy Denon w bezpośrednim porównaniu wypadają bardzo blado

audioblog: Gramy muzykę z plików

Do góry