Czesc.
Kupilem dzisiaj subwoofer Monitor Audio RS W12. Sprzedawca zapewnial mnie ze subwoofer tak daje ze "obrazki mi pospadaja ze scian"
Amplituner Yamaha 663.
Kolumny MA BR6 5.0 + wlasnie ten sub.
Podlaczylem sub tak jak jest wszystko w instrukcji, potem zrobilem auto kalibracje na ampli. W tescie sub praktycznie nie bylo slychac. Zrobilem glosniej na subie w drugim tescie i poszlo.
Potem zmienilem fronty na small a LFE puscilem tylko na Subwoofer.
No i puszcam film w DTS.
Porazka. Subwoofer pracuje. Membrana chodzi. Caly praktycznie chodzi. Czuje mocne wibracje na obudowie ale dzwiek jest slaby. Prawie go nie slychac.
Dalem wiec potencjometr na maxa. Troche lepiej. No ale nic zadowalajacego. Lepszy bas mam duzo z samych frontow.
Kabel ktorym podlaczylem sub. Nowka. Audioquest. SUB-A. Podlaczony do wyjscia pre-out subwoofer 1 w ampli. W subie podlaczony do Line in R.
Z tylu suba ustawienia:
Low Pass Filter na OUT
Phase na 0 stopni
Power mode na auto
Probowalem innych ustawien. Jest to samo.
Bawilem sie tez ustawieniami ampli. Bez skutku.
Dzwiek idzie po optyku z kompa. Caly zestaw 5.0 gra na malinie. No ale sub gra jakby chcial a nie mogl.
Sub ma 500W, kosztowal 3600 zl no to mysle ze powinien dawac czadu na maxa.
Mysle ze cos jest nie tak.
Poradzcie cos.
Jak nie damy rady to zaniose w piatek do sklepu. Tam przetestuje albo wymiana.
No ale mam wrazenie ze to ja cos zle robie.
Pozdro.
Kupilem dzisiaj subwoofer Monitor Audio RS W12. Sprzedawca zapewnial mnie ze subwoofer tak daje ze "obrazki mi pospadaja ze scian"
Amplituner Yamaha 663.
Kolumny MA BR6 5.0 + wlasnie ten sub.
Podlaczylem sub tak jak jest wszystko w instrukcji, potem zrobilem auto kalibracje na ampli. W tescie sub praktycznie nie bylo slychac. Zrobilem glosniej na subie w drugim tescie i poszlo.
Potem zmienilem fronty na small a LFE puscilem tylko na Subwoofer.
No i puszcam film w DTS.
Porazka. Subwoofer pracuje. Membrana chodzi. Caly praktycznie chodzi. Czuje mocne wibracje na obudowie ale dzwiek jest slaby. Prawie go nie slychac.
Dalem wiec potencjometr na maxa. Troche lepiej. No ale nic zadowalajacego. Lepszy bas mam duzo z samych frontow.
Kabel ktorym podlaczylem sub. Nowka. Audioquest. SUB-A. Podlaczony do wyjscia pre-out subwoofer 1 w ampli. W subie podlaczony do Line in R.
Z tylu suba ustawienia:
Low Pass Filter na OUT
Phase na 0 stopni
Power mode na auto
Probowalem innych ustawien. Jest to samo.
Bawilem sie tez ustawieniami ampli. Bez skutku.
Dzwiek idzie po optyku z kompa. Caly zestaw 5.0 gra na malinie. No ale sub gra jakby chcial a nie mogl.
Sub ma 500W, kosztowal 3600 zl no to mysle ze powinien dawac czadu na maxa.
Mysle ze cos jest nie tak.
Poradzcie cos.
Jak nie damy rady to zaniose w piatek do sklepu. Tam przetestuje albo wymiana.
No ale mam wrazenie ze to ja cos zle robie.
Pozdro.