Moduł WiFi do P42UT50

Sukuremu

New member
Witam.

Mam pytanko odnośnie mojego nowego TV czyli p42ut50.
W serii niewiele jest wyposażenia ale też nic poza samym ekranem nie potrzebuję :p

Natomiast nie ma w pudle modułu, adaptera, karty sieciowej, interfejsu (słowa dla wyszukiwarki) czy ogólnie inaczej nazywanego urządzenia umożliwiającego korzystanie Wi-Fi.
W sieci znalazłem taki adapter ale cena wyrywa z butów! (250zł w najlepszej ofercie)
Czytałem o innych modułach z netgear'a które nawet po wysyłce z USA są tańsze.

Czy jestem skazany na tego typu dopłatę żeby cieszyć się z opcji WiFi czy może dodatki z innych serii (starszych np) pasują?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Możesz podłączyć kablem.
A tak przy zakupie już było wiadomo że brak tego w telewizorze.
Oryginalne na pewno zadziałają, zamienniki różnie ...

Sukuremu

New member
Wiem że mogę kablem ale nie chcę go ciągnąć z kuchni gdzie wyprowadził mi go dostawca i nie chce robić z tego powodu remontu. Kabel nie wchodzi w grę inaczej niż z lapka.

I wiedziałem że nie będzie WiFi, ale to wszystko nie ma nic wspólnego z moim pytaniem.

Czy są inne urządzenia niż oryginalne, ewentualnie w jakich cenach i gdzie i czy są jakieś różnice?

Tsubasa

New member
Bez reklam
Kup AP z opcją klient:
TP-Link TL-WR543G ~50zł ~22Mb/s (przybliżona prędkość wifi)
8level WRT-150 ~70zł ~50Mb/s
8level WRT-300 ~90zł ~90Mb/s
Ewentualnie jeśli masz dobry zasięg wifi, zależy Ci na małym urządzeniu oraz chcesz podłączyć tylko 1 urządzenie to Netgear WNCE2001

rakimm

New member
Napisz jeszcze jak się ostatecznie zakończyła sprawa i jak to działa w praktyce, bo mam znajomego z ut50 więc ciekawi mnie ten temat.

Do góry