Moduł Common Interface Plus (CI+)

Witam,
Co prawda nie chodzi tylko o audio (ale nie wiem gdzie to dać)
mam ochotę na CI+
Czy macie doświadczenie z NC+, jak to u nich załatwić - obecnie mam umowę z dekoderem.
Czy jeżeli kupię zestaw na kartę CI+ czy wystarczy przełożyć karty aby to ruszyło na TV?

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nie przełożysz karty ponieważ karta jest sparowana (programowo przypisana ) do konkretnego dekodera
Zamiast dekodera trzeba moduł CI+ z tym ze oczywiście karta jest też sparowana z konkretnym modułem ,ale korzyść jest taka, że moduł możesz używać w telewizorze lub własnym dekoderze
Wyjątkiem jest oferta prepaid (smart HD ) ta karta pójdzie z dowolnym dekoderem z systemem Conax oraz dowolnym modułem w systemie Conax (np.Smith ,Technisat ) .Druga opcja to aktywne karty Cyfry+ które można używać z modułem Aston Crypt

Czyli mając NC+ z dekoderem nic nie mogę zrobić do końca umowy - podobno nie chcą zamieniać dekodera na moduł CI+. Z drugiej strony bez sensu abym płacił dwa razy za te same programy.
Pomyślałem, ze to super pomysł z tym modułem - żona będzie mniej marudziła o kable. Ale widzę że figa z makiem. :sad:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Czyli mając NC+ z dekoderem nic nie mogę zrobić do końca umowy - podobno nie chcą zamieniać dekodera na moduł CI+.

Moduł kupuje się na własność - 199zł .Wtedy rozwiązania są dwa :

1. Pre-paid czyli bez umowy ,60 kanałów (20 w HD ) za 19,90zl miesięcznie

2. Abonament - umowa na 12 miesięcy - można wybrać pakiet
- start + - 19,90zł /miesiąc
- comfort + - 29,90zł /miesiac
- start+ (dodatkowo 8 kanałów Canal+ ) - 69,90zł /miesiąc
- comfort+ (dodatkowo 8 kanałów Canal+ ) - 79,90zł /miesiąc
- extra+ (dodatkowo 8 kanałów Canal+ ) - 89,90zł /miesiąc

Moduł współpracuje w telewizorami wielu firm ,ale nie działa w trybie legacy co oznacza, że nie współpracuje ze starszymi gniazdami CI

Więc jestem już po wizycie w punkcie NC+,

Aby dostać moduł muszę podpisać nową umowę,
ponieważ obecna skończy się za jakiś rok, takie rozwiązanie jest dla mnie bez sensu.
Udało mi się ustalić rodzaj karty jaką mam - Starego Cameleona
Wiadomość dobra - nie wymaga parowania.
Wiadomość zła - moduł jest droższy.

Różnica pomiędzy używkami a nówkami znikoma. :(

Do góry