Moduł CAM CI+ do Cyfrowego Polsatu i NC+

Radyn93

New member
Witam posiadam telewizor Philips PFL6008 chciałbym do niego zakupić moduł CAM CI+ który odbierałby sygnał z Cyfrowego Polsatu i NC+, chodzi o to, że został mi jeszcze rok umowy z Polsatem i nie mogę wziąć od nich modułu za 1zł, a po za tym zamierzam zrezygnować wraz z końcem umowy i przejść na NC+ (by w domu był jeden dostawca TV by wejść w multiroom). Dlatego moje pytanie jaki moduł kupić? Nie mam w tym żadnego doświadczenia przeczytałem tylko że CP jak i NC+ kodują w conax i wydedukowałem z tego, że chyba moje wymagania są do możliwe do spełnienia. Prosił bym o jakieś konkretne typy.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

pintr

New member
Nie dokupisz osobno ,pasującego modułu cam do polsatu.Polsatowskie moduły są parowane z ich kartą i tylko tak działają ,myślę że te z NC+ również są parowane ( ale nie jestem pewien. ) Zrozumiałem że chcesz mieć jednocześnie i NC+ i Polsat , a czy twój TV posiada dwa wejścia na moduły CAM? Ja się jeszcze z takim TV nie spotkałem

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Nie dokupisz osobno ,pasującego modułu cam do polsatu.Polsatowskie moduły są parowane z ich kartą i tylko tak działają ,myślę że te z NC+ również są parowane ( ale nie jestem pewien. ) Zrozumiałem że chcesz mieć jednocześnie i NC+ i Polsat , a czy twój TV posiada dwa wejścia na moduły CAM? Ja się jeszcze z takim TV nie spotkałem

Panasonic serii VT60 ma. Słabo szukasz :)

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Problem da się rozwiązać inaczej - za pomocą podwójnego modułu CAM .Jest taki moduł na rynku kosztuje ok.500zł i umożliwia włożenie i dekodowanie dwóch kart kodowych .Na dodatek ma wbudowane wi-fi i umożliwia streaming wideo do komputera

Nie gwarantuje ,że zadziała z kartą Cyfrowego Polsatu .Na 100% działa ze wszystkimi kartami w systemie Conax (stare karty Cyfry + ,obecny NC+ ,telewizja na kartę i Smart HD ) .Na 100% działa z telewizorami Samsung

Do góry