Mini z airplay/dlna

przemekwawa

New member
Cześć,
Szukam stereo, najlepiej zestawu choć mogę coś składać samemu, suma do 2tyś (maks 2,5).
Potrzebuję puszczać na tym muzykę głównie z NASa, po airplay, dlna itp. Fajnie jeśli będzie to miało odtwarzacz CD jednak.
Coś możecie polecić?
Zastanawiam się nad Yamaha MCR-N560D którego chyba niestety nie ma jeszcze w PL, Denon new Ceol, Pioneer X-HM71 lub X-HM81.
Z wymagań, musi odtwarzać jeszcze FLAC, mieć podłączenie do sieci po WIFI (z obsługą WPA2).
Radio internetowe będzie miłe choć niekonieczne.
Ważne żeby obsługa przeglądania muzyki udostępnionej na NAS była wygodna a nie powodowała wzrostu ciśnienia:) O dźwięku nie wspomnę, że ma być miły dla ucha (lubię ciepłe brzmienie, muzyka to właściwie przekrój bo z partnerką słuchamy prawie wszystkiego:)

przemekwawa

New member
Właśnie trafiłem na opinię, że ma fajną opcję dotyczącą konfiguracji wifi przez stronę www - to duży plus. Jednak jednocześnie są problemy z łączeniem przez to wifi do routera raz na jakiś czas.
Jest jakiś użytkownik tego sprzętu który by mógł to potwierdzić?
Ktoś miał okazję porównać do Denona dźwięk głównie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

collider

New member
Bez reklam
Powiem tak tego Denona nie slyszalem ale slyszalem M39 i szczerze bylem zawiedziony. Podobno pomaga zmiana glosnikow ale ja tego nie testowalem. Jesli juz nie Pionek, chociaz nadal twierdze ze to dobry wybor, to skup swoja uwage na Yamahe.

przemekwawa

New member
Ok, dzięki za info. Do tej pory cały prawie sprzęt jakoś tak się składało że kupowałem Yamahy, zawsze byłem zadowolony. Denona nigdy nie miałem, Pioneer się jakiś przewinął.
Zmiana głośników odpada bo albo kupię zestaw i głośniki zostaną, albo niezależnie głośniki od razu.
Jeśli ktoś się by znalazł kto ma wymienione pozostałe sprzęty (albo inne o tych samych funkcjach) i mógłby dorzucić swoje, szczególnie krytyczne uwagi, będę wdzięczny.

przemekwawa

New member
Masz na myśli m-cr603? Nie ma niestety wifi, a kobieta by mnie zabiła jakbym jej kabel do sypialni chciał przeciągnąć. No i właściwie gorsza sprawa - to wychodzi już 3tyś, a chciałem przy 2 pozostać (za dużo rzeczy ostatnio poszło i nie zwiększę limitu:).
M-CR610 wygląda lepiej w specyfikacji, ale on sam bez głośników to na oko 3tyś.. :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kwasior21

New member
Kupilem ceola n5 ale glosniki do niego dobralem od m-39 ... swietnie to gra...Polecam przesluchac takie zestawienie .... tak z ciekawosci podlaczylem do tego malego pudeleczka xaviany primissimy, co on z nimi zrobil to szok .... innny wymiar grania ...

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Masz na myśli m-cr603? Nie ma niestety wifi, a kobieta by mnie zabiła jakbym jej kabel do sypialni chciał przeciągnąć. No i właściwie gorsza sprawa - to wychodzi już 3tyś, a chciałem przy 2 pozostać (za dużo rzeczy ostatnio poszło i nie zwiększę limitu:).
M-CR610 wygląda lepiej w specyfikacji, ale on sam bez głośników to na oko 3tyś.. :(
Jest takie fajne coś TL-WR702N i nie trzeba ciągnąc kabla i wydawać kasy na wyższe modele.

Do góry