Metlik w glowie, pomocy! :)

krzysiex

New member
Witam,

czytalem i czytalem duzo o roznych modelach tv. Mam 4 modele lcd, ktore mi najbardziej sie podobaja, ale nie moge sie zdecydowac czy nie lepsza bedzie plazma. Oto zastosowanie:

wielkość pokoju - 24m2
jaki sygnal - n tv
odleglosc - 3 -4,5 m
urzadzenia do podlaczenia -odtwarzacz dvd manta 056 (z hddivx)
jaka klasa cenowa - 2500 do 3000 (max. 3300)
wiecej ogladasz w dzien czy w nocy - jak jest ciemno
naslonecznienie pokoju - duze, ale ogladam 95% jak jest ciemno
ile osób przed tv - 1-2
jaki masz tv - sony crt 14'
ma stac czy wisiec - stac

Wybralem nastepujace modele:
1. Samsung 40'' A656
2. JVC 42'' P80
3. Philips PFL7403
4. LG 6000 (6100)

Dodatkowo sam juz nie wiem czy nie lepsza bedzie plazma, ale nie mam pojecia o modelach.

Bardzo prosze o porade.

szafir1

New member
Jeśli można z doświadczenia poradzić, szukaj jak największego tv - naprawdę nie pożałujesz - piszesdz, że masz n-ke 9 czyli masz dobry sygnał)

Ja pokusiłbym się o wybranie 50 calowej plazmy ( np samsung można poszukać za ok 3500 )

Serio, osobiście mam tv 50 cali tylną projekcję, w mieszkaniu, w którym miałem 4 metry od tv spoko, teraz kupilem dom, mam jakies 1,5 m wiecej do tv i myslę o tv 63 cale samsunga ( tez plazma ) - 50 wydaje mi sie za maly

krzysiex

New member
Kobita powiedziała ze 37 cali maks, dlatego 42 jeszcze przeforsuje ale wyżej może być problem:)

Czyli bardziej do takich zastosowań polecacie plazme? Jezeli tak to mozecie mi polecic jakies konkretne modele?
A co z tymi lcd, które zaproponowałem?

Moze wypowie sie kolega kiki, ktorego z tego co przeczytalem porady sa nieocenione.

Z góry dziekuje.

Selbstverstand

New member
Sam sobie obejrzyj te tv i wtedy będziesz wiedział co najlepiej kupić - tylko zrób to dokładnie, bo na szybko (tak kupuje większość osób) łatwo się "naciąć".
Popatrz ile jest różnych firm i modeli telewizorów w różnych technologiach. Jedne z nich są dobre a inne zupełnie nie. Mimo to każdy tv znajduje zwolenników. Stąd wniosek, że lepiej nie słuchać co stwierdzi ktoś inny, może przecież mieć zupełnie inny gust. A jeśli jakiś konkretny tv będzie polecany przez większą liczbę osób niż drugi to co z tego? Zawsze może okazać się, że należysz do tej mniejszości i w wyniki głosowania kupisz sobie zły tv.
Oczywiście, że można określić, który tv jest lepszy. Ale kto powiedział, że trzeba kupić ten obiektywnie najlepszy. Najlepiej wybrać to co się podoba.
Ja poleciłbym Ci tego samego Panasonica co mateo2121. Ale może bardziej odpowiada Ci to co robią z obrazem lcd...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
też wybrałbym JVC P80 bo:
jest 100 Hz
ma ekstra skalowanie
ma większą płynność
Jest większy - co ma dużą wagę dla Twojej odległości.
ma lepsze formatowanie

adamclio

New member
jesli chcesz TV do ogladania hd to bierz w ciemno LG 6100. W porownaniu do Panasa 42PY8 duzo lepiej. Wczoraj testowalem oba TV i zapodajac film Helikopter w ogniu 1080p ( oba maja opcje 24p) obraz zdecydowanie lepszy w LG. Sam sprzedawca byl zdumiony i nie mohl podniesc szczenki, ktora mu opadla na widok LG-ka. Inne obrazy porownywalne. Zas obraz filmu w jakosci RMVB czy divx porownywalny.

Do góry