Menu serwisowe dla 47LD450

mamwi

New member
Witam.
Mam taki problem. Dzisiaj zniknął mi głos w telewizorze. Nie mogłem go odzyskać, więc wpadłem na pomysł że może dzieci nacisnęły jakąś kombinację klawiszy i wyłączyły go w menu serwisowym. Więc wszedłem w menu i zacząłem je przeglądać. Niestety, przez przypadek nacisnąłem nie ten klawisz co trzeba i ustawienia poszły w pi....du :-(. Najgorsze, że nie wiem gdzie. Pomieszały się opisy wejść, pojawiły się dwa dodatkowe gniazda HDMI (których nie ma), ikonki wejść "biegają" sobie po ekranie - zamieniają się miejscami. Jak podłączyłem DVD kablem EURO to jest głos, a nie ma obrazu. HDMI nie działa. Dekoder podłączony kablem YGB daje obraz, ale nie ma głosu. Ale jak włączę dekoder i dvd jednocześnie to dzieje się cud: widać obraz z dekodera i słychać dźwięk z DVD!
Po minięciu pierwszej wściekłości zacząłem na spokojnie przeglądać menu. Wydaje mi się, że zmieniłem coś w opcjach HDMI w Tool Option 5. Czy ktoś może zarzucić screeny menu serwisowego, abym mógł wrócić do ustawień? Pliiiiiiis:blagam::blagam::blagam::blagam::blagam:

Do góry