Max 3000zł do relacji sportowych; 4k

Azul

New member
Witam. Pomogę sobie prostą formatką przy prośbie o pomoc bo jeśli będę lał wodę na temat moich wymagań to będzie to po prostu nieczytelne.

Odległość odbiorcy od telewizora wynosić będzie:
3 metry

Jakie funkcje mnie interesują?
WiFi, SmartTV (AndroidTV).

Jaka rozdzielczość mnie interesuje?
4k - tylko i wyłącznie.

Jakie urządzenia zamierzam podłączyć do TV?
Soundbar, Dekoder TV satelitarnej

Do obserwacji jakich treści będzie służył telewizor.
I tutaj bardzo ważne. W 90% będą to relacje sportowe i zależy mi na fajnych doznaniach przy dynamicznym ruchu obrazu.

Jaki rozmiar matrycy mnie interesuje?
Minimum 49 cali i myślę, że w zadanej kwocie i tutaj będzie dość ciężko o coś dobrej jakości.

Maksymalny budżet?
3000zł, gdyż będę chciał dodatkowo albo wyremontować moje stare Altusy i wzmacniacz Technicsa lub poszukam jakiegoś w miarę rozsądnego soundbara - nie mam dobrego słuchu, nie czuję różnicy między donośnym dźwiękiem, a jego czystą odmianą, więc po prostu wybiorę tańszą alternatywę.

Dodam, że miałem ostatnio do czynienia z Samsungiem UE50KU6072U i jakoś mnie ten TV nie porwał. Może za dużo wymagam po prostu.

Moje typy padły na Philipsa 49PUS6561/12 lub LG 55UH605V. Celnie? Chybiłem? Liczę na pomoc, za którą z góry dziękuję :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To prosty wybór:
- 4K, 100Hz, HDR, VP9- czyli Philips 49PUS6561 za 2899 zł
Kalibracja gratis.

Philips 49PUS6561 nie nadaje sie do sportu. Duzy banding, artefakty przy pouszających sie obiektach, niski kontrast. Chybiony wybór.

LG 55UH605V - matryca IPS, 60 hz - chybiony wybór.

Do 3 tys pln nie ma w sprzedaży telewizora, który spełniał by w 100% Twoje wymagania.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Widać że nie widziałeś go chyba na oczy. Philips nadaje się do sportu bo ma natywne 100hz. Po kalibracji gra bardzo dobrze. Zapytaj tych co mają.
Philips w 100% w klasie cenowej - spełnia Twoje oczekiwania.

Do góry