Witam. Pomogę sobie prostą formatką przy prośbie o pomoc bo jeśli będę lał wodę na temat moich wymagań to będzie to po prostu nieczytelne.
Odległość odbiorcy od telewizora wynosić będzie:
3 metry
Jakie funkcje mnie interesują?
WiFi, SmartTV (AndroidTV).
Jaka rozdzielczość mnie interesuje?
4k - tylko i wyłącznie.
Jakie urządzenia zamierzam podłączyć do TV?
Soundbar, Dekoder TV satelitarnej
Do obserwacji jakich treści będzie służył telewizor.
I tutaj bardzo ważne. W 90% będą to relacje sportowe i zależy mi na fajnych doznaniach przy dynamicznym ruchu obrazu.
Jaki rozmiar matrycy mnie interesuje?
Minimum 49 cali i myślę, że w zadanej kwocie i tutaj będzie dość ciężko o coś dobrej jakości.
Maksymalny budżet?
3000zł, gdyż będę chciał dodatkowo albo wyremontować moje stare Altusy i wzmacniacz Technicsa lub poszukam jakiegoś w miarę rozsądnego soundbara - nie mam dobrego słuchu, nie czuję różnicy między donośnym dźwiękiem, a jego czystą odmianą, więc po prostu wybiorę tańszą alternatywę.
Dodam, że miałem ostatnio do czynienia z Samsungiem UE50KU6072U i jakoś mnie ten TV nie porwał. Może za dużo wymagam po prostu.
Moje typy padły na Philipsa 49PUS6561/12 lub LG 55UH605V. Celnie? Chybiłem? Liczę na pomoc, za którą z góry dziękuję
Odległość odbiorcy od telewizora wynosić będzie:
3 metry
Jakie funkcje mnie interesują?
WiFi, SmartTV (AndroidTV).
Jaka rozdzielczość mnie interesuje?
4k - tylko i wyłącznie.
Jakie urządzenia zamierzam podłączyć do TV?
Soundbar, Dekoder TV satelitarnej
Do obserwacji jakich treści będzie służył telewizor.
I tutaj bardzo ważne. W 90% będą to relacje sportowe i zależy mi na fajnych doznaniach przy dynamicznym ruchu obrazu.
Jaki rozmiar matrycy mnie interesuje?
Minimum 49 cali i myślę, że w zadanej kwocie i tutaj będzie dość ciężko o coś dobrej jakości.
Maksymalny budżet?
3000zł, gdyż będę chciał dodatkowo albo wyremontować moje stare Altusy i wzmacniacz Technicsa lub poszukam jakiegoś w miarę rozsądnego soundbara - nie mam dobrego słuchu, nie czuję różnicy między donośnym dźwiękiem, a jego czystą odmianą, więc po prostu wybiorę tańszą alternatywę.
Dodam, że miałem ostatnio do czynienia z Samsungiem UE50KU6072U i jakoś mnie ten TV nie porwał. Może za dużo wymagam po prostu.
Moje typy padły na Philipsa 49PUS6561/12 lub LG 55UH605V. Celnie? Chybiłem? Liczę na pomoc, za którą z góry dziękuję