Marantz SR6004 czy HK AVR 360?

halas6

New member
Witam.
Posiadam zestaw głośników 5.1 ProTonsil Siesta.
Chciałbym kupić jakiś dobry ampli kd.
Moje warunki to:
powierzchnia pokoju ~ 28m^2;
oczekiwania: 50/50 muzyka/kd.
muzyka zróznicowana - koncerty rockowe jak rownież spokojniejsza.
Rozważam Marantz SR6004 oraz HK AVR 360. Są one w podobnych cenach. Niestety nie mam możliwości odsłuchu, dlatego muszę polegac na Szanownych Kolegach.
Proszę o poradę, jak będą działac powyższe ampli z moimi głośnikami i/lub ewentualne sugestię dotyczące innego amplitunera w podobnej cenie lub nieco tańszego. Pozdr.
--
halas6

halas6

New member
Chyba się trochę wygłupiłem z tym kupowaniem bez odsłuchu. Będe musiał zrobić dalszą wycieczkę. A co do pretendentów, do stawki doszła Yamaha RX-V1065 :p. Pozdr.
--
halas6

Wcale sie nie wygłupiłeś,czasem po prostu tak jest że nie jesteśmy w stanie odsłuchać przed kupnem.Ja sam ostatnio zakupiłem H/K 460 bez odsłuchu ale ponieważ wcześniej słyszałem 355 to założyłem z góry że ten będzie grał podobnie a może nawet lepiej no a że akurat miałem super promocję to nie było się nad czym zastanawiać:D
Swoją drogą długo się zastanawiałem nad wyborem i to dokładnie jak ty,czyli albo marantz 6004 albo harman 460,no ale właśnie dzięki cenie szybko się zdecydowałem
Pozdrawiam

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Z w/w tylko HK ma dolby volume, ktore w sposób profesjonalny robi w balona reklamodawców podgłaszających reklamy o 6dB.

halas6

New member
W końcu zdecydowałem się dołożyć do Denona avr 3808 i jest rewelacja :). Po aktualizacji do 3808A Posiada wszystkie bajery, łącznie z Dolby Volume, Dynamic EQ i HDMI Pass Trough, a ten dźwięk... :-D. Nie ma to jak model sprzed kryzysu. Pozdrawiam.
--
halas6

Do góry