Witam,
Poszukuję jakiegoś małego systemu do salonu. Niestety, ale wymogiem jest minimalizm "wielkościowy" urządzenia. Nie chcę osobno kupować wzmacniacza, cd, radia i zbudować "piętra"...i zdaję sobie sprawę z ograniczeń jakościowych. Sprzęt zamierzam podpiąć pod TV Sony.
Rozwiązania są 2:
1) System all in one (wzmacniacz, tuner, CD, funkcje sieciowe)....najbardziej pożadany z pkt widzenia zajmowania przestrzeni.
Z tego co się orientowałem to za dużego wyboru za bardzo nie ma w moim budżecie...ale szczerze to nie chce jakiejś mini wieży za 1-2 k z kolumnami...bo to nie ma dla mnie sensu
((( a z kolei budżet jest jaki jest...
Budżet....powiedzmy ok 7 tys. za "klocek" + monitory.
I tu jest m.in.;
1) CA One
2) Pionner NC 50 DAB
3) Marantz Melody X
4) Denon Ceol N11
5) Advance Paris 60
Kolumny. Myślałem m.in. o:
1) Focal Chora 806
2) KEF Q350
3) może jakieś Pylony
4) Dynaudio Emit 20 (ponoć jednak duże wymagania)
2) wersja 2 to amplituner z funkcjami sieciowymi bez CD (CD kupię później) + monitory.
Pokój ma ponad 20 m2 (nie zależy mi na b. głośnym graniu). Muzyka rockowa, pop....wszystko poza jazzem, klasyką...
Nie lubię ostrej góry, wolę zdrową detaliczność, neuturalność...
Da radę coś logicznego zaproponować?
Dzięki za sugestie.
Poszukuję jakiegoś małego systemu do salonu. Niestety, ale wymogiem jest minimalizm "wielkościowy" urządzenia. Nie chcę osobno kupować wzmacniacza, cd, radia i zbudować "piętra"...i zdaję sobie sprawę z ograniczeń jakościowych. Sprzęt zamierzam podpiąć pod TV Sony.
Rozwiązania są 2:
1) System all in one (wzmacniacz, tuner, CD, funkcje sieciowe)....najbardziej pożadany z pkt widzenia zajmowania przestrzeni.
Z tego co się orientowałem to za dużego wyboru za bardzo nie ma w moim budżecie...ale szczerze to nie chce jakiejś mini wieży za 1-2 k z kolumnami...bo to nie ma dla mnie sensu
Budżet....powiedzmy ok 7 tys. za "klocek" + monitory.
I tu jest m.in.;
1) CA One
2) Pionner NC 50 DAB
3) Marantz Melody X
4) Denon Ceol N11
5) Advance Paris 60
Kolumny. Myślałem m.in. o:
1) Focal Chora 806
2) KEF Q350
3) może jakieś Pylony
4) Dynaudio Emit 20 (ponoć jednak duże wymagania)
2) wersja 2 to amplituner z funkcjami sieciowymi bez CD (CD kupię później) + monitory.
Pokój ma ponad 20 m2 (nie zależy mi na b. głośnym graniu). Muzyka rockowa, pop....wszystko poza jazzem, klasyką...
Nie lubię ostrej góry, wolę zdrową detaliczność, neuturalność...
Da radę coś logicznego zaproponować?
Dzięki za sugestie.