Tu masz przykład lustra w LG pk550
YouTube - LG PLASMA 50PK550 3
i powiedz mi jak trzeba ten tv ustawić żeby te refleksy nie były tak beznadziejne jak na tym przykładzie? Bo ja uważam że to niemożliwe. Na filmiku swiatło jest z żarówek nad (a nie sprzed telewizora). Nie ma żadnego światła z zewnatrz typu słonce padające na ekran. A odbicia i tak są beznadziejne i ja czarnym lub ciemnym tle głównie widać tło pokoju a nie wyświetlane obrazy.
I przykład ze sklepu:
YouTube - LG 60PK550
O wlasnie takich filmikach pisalem majac na mysli sianie fermentu gdy ktos mnie poprosil o nagranie filmiku przy swietle dziennym pokazujacego lustro w moim PK760. Bo ja moge nagrac podobny filmik - tyle ze co z tego, skoro te odbicia widac tylko na filmiku, a w rzeczywistosci tego nie widac? Testowane na kilku osobach - co innego widac na aparacie u mnie, a co innego w rzeczywistosci. Tak jakby optyka aparatu wylapywala odbicia 10x mocniej niz obraz na telewizorze.
W innym temacie dalem pare fotek odbic z naslonecznionego okna w srodku dnia u mnie:
Index of ./pk760/
Fotki nie sa rewelacyjne, ale _w miare_ oddaja rzeczywistosc. A rzeczywistosc jest taka, ze u mnie odbicia w dzien sa, ale _tylko_ bardzo jasnych zrodel swiatla jak to okno i tylko gdy sa one na przeciwko telewizora (lub pod katem padania do obserwujacego czlowieka). Nie odbija sie u mnie natomiast nic ponadto. Fotki sa robione przy pelnej jasnosci pokoju (dwa naslonecznione okna, ktore zaslania jedynie firanka). Byc moze PK760 sobie radzi z tym lepiej niz PK550, w kazdym razie dla mnie problem lustra w LG nie istnieje i ciesze sie, ze nie doplacilem ponad 1000 zl do modelu PK950, ktory ma filtr.
Mam tez na suficie zarowki o lacznej mocy 400W (niestety jeszcze nie energooszczedne ;P) i przy tym swietle w ogole nie ma odbic zadnych czy to w dzien czy to wieczorem.