Loewe Modus 42"

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Dziś testowałem plazmy Loewe Modus
http://www.loewe.de/modus_l_42_de,0,53.html
MOD_L42_zoom-1.jpg
register_linie.gif

Trzeba się było troche pomęczyć aby załączyć jak należy ostatni model Plazmy Loewe Modus
Dysponujac rozdzielczoscią 1024 i złączem HDMi - plazma po podłączniu do HDTV - pokazała swoje
niewiarygodne mozliwości.
Ale po kolei - design - jak na załączonym obrazku.
Pobór mocy 300 W. Pilot tradycyjny. Brak mozliwości sterowania z poziomu ekranu.
Świetne menu w języku polskim - pokazujace wszystko na ekranie , co umożliwia
posługiwanie sie bez instrukcji pisanej.
Długie korzystanie z jednego kanału nie spowodowało powstania Powidoku na matrycy.
Pozwala to mieć nadzieję ,że plazma solidnie została przygotowana.
Gwarancja 2 lata .
HDTV
Znakomite przejścia tonalne , przejścia kolorów /przy załączonej funkcji intensywnej/
Szczegóły i głębia rewelacja. Również czerń znakomita. Nawet na najwyzszym kontraście nie
przerysowywuje obrazów.
Pal - pozwala korzystać z Plazmy z odległości 3 metrów bez straty jakosci. Duża płynność
obrazu.
Wyposażona w DVBT/C - w Cenie 9999 zł - stawia się sama w zdecydowanej czołówce
wybierajac cene do jakosci.

trans.gif

GIMI

New member
Witam

Masz racje KIKI, ze LOEWE MODUS 42 to ciekawa plazma.
Poniewaz moj znajomy (troche) za moja namowa kupil sobie taka do domu, to jak tylko została dostarczona zaczelismy ja testowac "na prawo i loewe'o" :) .

Na pierwszy rzut oka Modus moze się podobać. Po pierwszym włączeniu odsłania się kurtyna LOEWE i TV prosi o zdefiniowanie wszystkich parametrow (jezyk menu, kraj, podłączenie TV - DVB-T, DVB-C, analog). Po przeszukaniu kablowki (ok. 3-4 minuty) TV poustawiał kanały wg. wczesniej zadeklarowanego kraju użytkowania czyli Polski. Po ustawianiu kanałów zaczelismy przygladac sie blizej jakosci obrazu. Ze wzgledu na fakt, iż na gdańskiej Zaspie kablowka (lokalna, nie UPC!) ma słabą jakość nie oczekiwaliśmy żadnych rewelacji od telewizora. NIe mniej jednak TV dobrze poradził sobie z sygnałem kablówki, natomiast na dobrze transmitowanych kanałach działał po prostu swietnie! Dzwiek, szczegolnie ten nadawany w stereo (co niestety w tej kablowce nie jest standardem) był w MODUSie wyśmienity! Nie wiem jak oni (LOEWE) to robią ale głośniki wbudowywane w LCD (osobiscie mam Xelosa A32 DVB-T/C + DVB-S) sa świetne!

Po "przeleceniu" przez wszystkie kanały kablówki (56) zaczeliśmy bawić się w podłączanie DVD (Component). Podłączaliśmy standardowego Pioneer'a DV-470 i zaczelismy oglądać "Piratów z Karaibów". Tu obraz po prostu bajka!!! Na innych wątkach pisaliśmy o trójwymiarowości w Xelosie, a tu niespodzianka!!! Ten sam efekt oferuje MODUS L42 w wykonaniu "plazmowym". Czernie świetne, biel również bez zarzutu.
Po obejrzeniu filmu musielismy zaprzestac testowania TV gdyż zrobiło się późno, ale już jesteśmy umówieni na trylogię Tolkiena.

A propos. LOEWE Modus jest plazmą (tak jak mój Xelos A32) opartą na płycie L2650, co oznacza, że można wbudować do niego tuner TV SAT.
Posiada wbudowany już slot do włożenia modułu CI (odbiór programów kodowanych po zakupieniu karty np. Cyfry+). Zakup tunera to ok. 600 PLN wiec nie jest to jakis straszny wydatek, a korzysc z posiadania wszystkiego w jednym jest oczywista.

PLazma z pewnością jest godna polecenia. Oczywiści produkt spod znaku HD Ready.

Pozdrawiam

GIMI

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Loewe Modus 42 cd.

witam
dziś spędziliśmy sporo czasu przy sprawdzeniu plazmy z TVP.
I tu całkowite zaskoczenie. Antena dachowa -pozwoliła wyciagnąć znakomity obraz z odległości 3 metrów. Nie widać artefektów , duza płynność i świetne wrażenie. Pełna kolorystyka , pełne kąty widzenia.
A oceniali to również sepcjalisci z konkurencyjnych firm.
Po spędzeniu dłuzszych chwil przy polskich programach /Polsat , TVN, TVP1 / jestem pod wrażeniem .
pozdrawiam

Kemp

New member
Modus vs Pioneer 436

Witam,
Prośba o pomocną radę fachowca.
Modus 42 czy Pioneer 436SXE powinienem kupić aby zapewnić dobrą jakość TV (wątek żony) przy jednoczesnym doskonałym obrazie dla DVD. Plazma jest dla mnie jedyną alternatywną opcją dla projektora do oglądania kina domowego. Budżet 10 tys.. Który z produktów może pogodzić te dwa wątki ze wskazaniem na jakość filmów z DVD?
Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
to dwa różne , rozbieżne ekrany.
Jeśli potrzebujesz srebrny - to Loewe Modus jest znakomitym wyborem.
posiada znakomitą płynność . Pokazywalismy niedowiarkom jako wzór płynnosci gdy wątpiący mieli choć cień zarzutów czy duży ekran z odległości 3 metrów to dobry pomysł. Po prezentacji było już łatwiej.Loewe to również znakomita prezencja
http://www.loewe.de/modus_l_42_de,42055,53.html
w promocji obecnie przy cenie 9999 zł - nagrywarka Centros / 1800 zl / gratis

Pioneer - to kolor czarny - prezencja i dystyngowana forma
http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.jsp?product_id=11824&taxonomy_id=62-63
Paleta barw i naturalne kolory , czerń i odcienie szarosci , głębia i antyrefleksyjna szyba. Cena w promocji 9999 zł.

Poproś o pokaz i wybieraj sam .
pozdrawiam

Kemp

New member
Witam,
Z całym szacunkiem ale moje pytanie chyba nie zostało zrozumiane. Kolor obudowy to mnie nie interesuje a dane techniczne to sobie sam już wcześniej przyswoiłem na różnych stronach. Traktuje to forum nie jako bazę danych lecz wymianę opinii. Dlatego prosiłem o radę kogoś kto zna się na plazmach jak mało kto i potrafi obiektywnie wychwycić niuanse. Nadal wracam do oryginalnego pytania i będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam,

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Kilkadziesiąt prezentacji w których uczestniczyły te dwie plazmy zakończyło się zwycięstwem pioneera. Tylko dwa razy wybrana została plazma Loewe.

Kemp

New member
Witam,
No to jest wreszcie konkretna odpowiedź i potwierdzenie, że nie bez powodu ten model dostał EISA 2005 i uchodzi za najczerniejszą z plazm.
Wiekie dzięki.
Pozdrawiam,

saltom

New member
Nikt nie przekona mnie do Loewe

witam

juz nikt nigdy nie przekona mnie do Marki Loewe! z jakich powodow prosze zobaczyc moj watek!

stwierdzam mniej lub bardziej obiektywnie ze niestety wydawanie pieniedzy tylko za LOGO nie ma sensu!

Jakie perypetie moga ( nie musza ) Was czekac z Loewe czytajcie na watku!

serdecznie pozdrawiam

saltom

New member
rozumiem zainteresowanie a tym bardziej testowanie produktow Loewe, jednak jako "szczesliwy" wlasciciel produktu Loewe dodalbym ze firma ta ktora sama szczyci sie produktami markowymi niestety w swych planach zaklada z gory okres urzytkowania TV!

osobiscie po wielu perypetiach z Loewe ( naprawy, serwisy, kontakt z Zarzadzem Loewe w Niemczech ) stwierdzam ze nie dokonalbym NIGDY juz zakupu Loewe a rozwazalbym zakup innej marki a jak czesto widac w postach TV, LCD, Plazmy maja podobne/ zblizone/ porownywalne paramerty!

Jezeli ktos przez krotki, podkreslam krotki okres czasu chce cieszyc sie marwkowym urzadzeniem i wspanialym obrazem to warto sie zastanowic czy nie lepiej dokonac wyboru marki z dobrym serwisem w PL i doradztwem.

zreszta moja wolna dygresja - jezeli nawet na forum widac iz Loewe mozna kupic za 50% wartosci to takze o czyms swiadczy!

serdecznie pozdrawiam i zachecam do przeczytania mojego watku o Loewe.

saltom

Do góry