LM 660s pada WiFi

witekk-lodz

New member
Witam,

W 2012 roku zakupiłem LG LM660s, który posiada wbudowany odbiornik WiFi.
Początkowo z WiFi nie było problemów. Widziało sieci, łączyło się, po ponownym uruchomieniu tv ponownie się łączyło z WiFi - wszystko grało.

Jednak z czasem zauważyłem, że pojawiają się problemy z automatycznym połączeniem do zapamiętanej sieci albo połączenie się zwyczajnie urywało po np. godzinie - przy czym dopiero ponowne uruchomienie dawało pozytywne efekty.

Mijały miesiące, gwarancja minęła, a z WiFi jest z miesiąca na miesiąc gorzej...
Problemem nie jest samo połączenie się z zapamiętanym czy wybranym WiFi, a z widocznością WiFi znajdujących się pobliżu!!

Aktualnie mam tak, że WiFi praktycznie nie działa - jeśli się połączy to połączenie trwać może maks z 2 minuty.

Po włączeniu tv i wybraniu opcji szukania sieci - bardzo często pisze, że sieci w pobliżu nie ma... przy czym w mojej okolicy jest kilkadziesiąt sieci WiFi... a sam u siebie uruchomiłem 3 routery WiFi.
Podczas szukania sieci i wielokrotnym ponawianiu "wyszukaj" raz pisze, że żadnych sieci nie ma, raz nagle się pojawiają. Jak się pojawią to często nawet nie zdążę wpisać hasła (czyli do minuty czasu), a już się okazuje że WiFi przestało działać.

Tv zachowuje się tak jakby moduł WiFi działał tylko czasami, a jak już działa to bardzo krótko.

Nie sprawdzałem czy działa sieć przez RJ45 bo net mam z 3G i nie mam w domu nic z czego by wychodził kabel sieciowy.

- Aktualizacje wszystkie mam wgrane (ostatnie wchodziły z pendrive'a).
- Reset całego tv robiłem także - nic to nie dało.
- Od tv odłączyłem wszystko co miałem, hub z 2 dyskami, wszystkie kable, wyjąłem kartę z modułu CI, antenę. Sam tv wyłączałem nawet na kilka minut z gniazdka. Żadne tego typu testy, resety nic nie dały.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Do góry