Wwyższej klasy zestawach słychać różnicę
Kiedyś miałem okazje posłuchać listew i kabli zasilających w domu. Wszystkie były do 1000 zł i dało się w większości słyszeć coś, jakbyś koc nałożył na kolumny.Oczywiście listwa nie jest równa listwie .Wadą listew budżetowych jest to ,że zbudowanesą z pasywnych elementów i następuje przyduszenie dynamiki
A czy to nie zadziałała jedynie auto sugestia, wiedząc że mamy przewody droższe od zwykłych marketowych? Listwa ok. kwestia przepięcia ale nie potrafię zrozumieć jak metrowy przewód zasilania może mieć jakikolwiek wpływ na dźwięk. Jasne może być super kabel, filtry, technologia nasa
Kiedyś miałem okazje posłuchać listew i kabli zasilających w domu. Wszystkie były do 1000 zł i dało się w większości słyszeć coś, jakbyś koc nałożył na kolumny.
A czy to nie zadziałała jedynie auto sugestia, wiedząc że mamy przewody droższe od zwykłych marketowych?
Tyle, że umnie droższe kable np. Furutecha za 1000 zł grały gorzej od najtanszego WireWorlda za 300 zł. Inaczej, grały gorzej dla mnie, mi się nie podobało.A czy to nie zadziałała jedynie auto sugestia, wiedząc że mamy przewody droższe od zwykłych marketowych?
Mnie interesuje tylko, czy na rynku są przejścia z PL na UK, ale z uziemieniem?
Ten Monster występuje tylko z gniazdami UK/US więc nie ma możliwości podłączenia wtyczek PL, tzn. jest, ale nie będzie uziemienia.
Powiem szczerze,że nie spotkałem się nigdy z takimi przejściówkami .Z tego co wiem Monster ma fabrykę w Niemczech ,na pewno są tam produkowane kable głośnikowe ,może jest taki model z wtykami europejskimi
Nie wiem ile kosztuje kosztuje ten Monster ale jeżeli cena jest wysoka to może lepiej kupić kondycjoner który ma jedną istotną przewagę nad listwami - potrafi symetryzować napięcie ,każde podłączone urządzenie jest separowane ,więc nie zakłócają się nawzajem .Oczywiście oprócz tego są wielostopniowe filtry
Tu jest jakiś atykuł:
HIGH Fidelity
Mnie interesuje tylko, czy na rynku są przejścia z PL na UK, ale z uziemieniem?
Ten Monster występuje tylko z gniazdami UK/US więc nie ma możliwości podłączenia wtyczek PL, tzn. jest, ale nie będzie uziemienia.