Limit 4000 tys.

dziubek123

New member
Limit 4000 zł.

Chcę zakupić TV LCD, przeczytałem sporo postów i byłem już zdecydowany z wyborem ale wpadłem na takie porównanie:
Samsung LE40S71B kontra LE37S81B i kontra LE32R81B.
Chodzi tu bardziej o rozważenie jak wybrać pomiędzi parametrami a wielkością matrycy, bardzo kusi mnie ten wielki format 40" ale czy parametry jego są bardzo odstające od reszty, czy może wypośrodkować i wybrać ten 37"?
Pomóżcie proszę :)

Ostatnia edycja:

dziubek123

New member
Szerokość pokoju 3,7 m, sygnał to dopiero wybiorę, kupiłem mieszkanie i będę wybierał jakąć TV cyfrową. Polsat cyfrowy ma ponoć w maju wprowadzić tuner z wyjściem HDMI i jakieś kanały w HD. Mam zamiar pod koniec maja TV kupić.

IceBreaker

New member
Witam. Miałem niedawno podobny dylemat. Mój wybór padł na LE40S71B, który udało mi się zakupić w EURO RTV/AGD, po krótkich negocjacjach za kwotę 3899 PLN.
Przepaść między 32" i 40" jest b. duża. Osobiście oglądam TV z odległości 4,2m tak więc była to chyba jedyna słuszna opcja w tym przedziale cenowym. Nie jest to może sprzęt najwyższych lotów, ale mnie satysfakcjonuje. Obecnie można kupić w dobrej cenie właśnie któryś z modeli poprzedniej serii tj S71/R71,72 z racji pojawienia się na rynku nowych S81/R81,82. Różnica w cenie sięga >1000 PLN a różnicę w obrazie polecam ocenić samemu - dla mnie niezauważalna.

pozdrawiam i życzę udanego wyboru.

dziubek123

New member
Wydaje mi się że wielkość przekątnej ekranu a odległość od niego ma znaczenie przy obrazie SD, przy HD dobrze jest nie siedzieć za daleko, wtedy widać wszystkie szczegóły i wielki obraz sprawia przyjemność.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
przy Takich warunkach podstawowych powinieneś sprawdzać pomiędzy:
37 S 81 Samsung
37 A 80 JVC
37 Sharp P70
------------------
Jeśli troche dołozysz :

37 G 80 JVC
37 Samsung R 81/ 82
37 Sharp Ra 1
40 R 51 Samsung

pozdrawiam

kuba380

New member
jak masz 4000zl to ja bym dozbieral 500zl i kupil sharpa RD2E kontrast 10000:1 i matryca 4 ms! i 32 cale:p sam bede go najprawdopodobniej kupowal

dziubek123

New member
Kurcze, mam więcej ale jest taki cerber zwany powszechnie kobietą który ustala limity nie do pokonania. Po ostatnim zakupie myszki za prawie 400 zł były ciężkie dni i nie chcę tego powtarzać ;-)

smoku666

New member
dziubek123 napisał:
Kurcze, mam więcej ale jest taki cerber zwany powszechnie kobietą który ustala limity nie do pokonania. Po ostatnim zakupie myszki za prawie 400 zł były ciężkie dni i nie chcę tego powtarzać ;-)

ciężkie czy ciche ? :D

popracuj odpowiednio nad swoja kobieta to i jej humor sie poprawi i co najważniejsze twój limit również:krol:

ps.
ja radze wybrac wiekszy TV - 40', czym wiekszy tym lepszy:cool:

stereoman

New member
kuba380 napisał:
jak masz 4000zl to ja bym dozbieral 500zl i kupil sharpa RD2E kontrast 10000:1 i matryca 4 ms! i 32 cale:p sam bede go najprawdopodobniej kupowal

Dziubek123
szczerze ci radzę w ogóle nie brać pod uwagę 32"-po prostu za mało-37 albo 40 są jednak niewiele droższe a komfort oglądania jest większy niż naddłożone pieniądze:p

Ajeśli chodzi o cerbera ,to w niektórych rejonach jest zamiennie nazywany "głosem rozsądku":D

pzdr

acha
i zawsze przynajmniej zastanów się nad radą Kiki'ego

dziubek123

New member
smoku666 napisał:
ciężkie czy ciche ? :D

popracuj odpowiednio nad swoja kobieta to i jej humor sie poprawi i co najważniejsze twój limit również:krol:

ps.
ja radze wybrac wiekszy TV - 40', czym wiekszy tym lepszy:cool:

Ciężkie nie ciche, nie będę precyzował co i jak, rzeczywiście posiedzę jeszcze trochę i może trafię w jakiś model co będzie mi odpowiadał, może poradzicie mi jaką TV cyfrową brać, szczerze mówiąc odpowiada mi pakiet familijny polsatu, kusi też n'ka ale nie bardzo lubie sport a muszę brać cały pakiet sportowy by mieć TVN Turbo.

Slygado

New member
dziubek123 napisał:
może poradzicie mi jaką TV cyfrową brać, szczerze mówiąc odpowiada mi pakiet familijny polsatu, kusi też n'ka ale nie bardzo lubie sport a muszę brać cały pakiet sportowy by mieć TVN Turbo.
Ntv i tyle :!:
Polsat to najgorsza Tv cyfrowa w Polsce - zarówno w testach w różnych magazynach, jak i z komentarzy userów.

Poza tym nbox ma w standardzie HDMI i programy HD (narazie nie za wiele, ale z czasem :D ) tak więc Ntv :!:

Deimos

Banned
Bierz cyfre+, oferują niedługo HBO w HD. Oferta n-ki jest beznadziejna, a najbardziej denny kanał filmowy to MGM HD - same starocie!

Do góry