LG vs. Pioneer

mateuszp

New member
Witam !
Wczoraj podjąłem się zakupu plazmy - moi faworyci byli dwaj : Pioneer 506XDE i LG 50PY2R. Testowałem oba w domu pod róznymi sygnałami i mój wyrok zapadł na korzyść ... LG. Zapewne zaraz zostanę zmieszany z błotem przez użykowników Pioneera ale... na początek powiem że oprócz jakości obrazu design LG bije na głowę Pioneera. (o gustach się nie dyskutuje). Jutro opiszę moje wrażenia z dokładnego bawienia się tym telewizorem. Narazie pozdrawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Nie jest tak źle
Plazmę LG widziałem na odległość . Podłączona pod HD / w MM/ -gra super. Ale dopóki nie postawię ich obok siebie z tego samego źródła - nie bedę wystawiał swoich opinii.
Wielogodzinne porównanie Pioneera 436 i LG PX 4 oraz PX 5 / w obecności osób z forum/ - wypadło zdecydowanie na korzyść Pioneera.
Niestety mimo wielu usiłowań - nie udało się kupić LG 50"
Braki w LG.
pozdrawiam

mateuszp

New member
Witam ! Wiem że są problemy z tym konkretnym modelem (do Polski przyjechało tylko 7 sztuk - w tym już jedna moja :) ) Odnosząć się do testów obydwu modeli mówię moich i tylko moich odczuciach wizualnych - ja wybrałem LG. Nie mówiąc już że dostałęm dobrą cenę. Pozdrawiam.

KiVash

New member
mateuszp napisał:
Dodam tylko że testowałem oba tv na kablówce Aster oraz DVD Denon 3910 przy sygnale 720P oraz 1080i po HDMI.

Ja mam PX4RV LG-ka i jestem zadowolony.Mam sygnał po UPC,jednak nie jest on tak dobry...
Druga sprzawa mam JVC DVD -po koponencie no i ...tak sobie.Jutro kupie HDMI-DVI i sie okaze.
pozdro

Do góry