Lg Rz Lz 55

izon

New member
Witam.Zastanawiam sie czy aby nie zamienić mojego wadliwego Samsunga 26calowego z seri R51B(Wada polega na glosnej pracy) na znacznie tanszego LG.Chodzi tutaj glownie o to zeby telewziorek dobrze sprawowal sie do konsoli i do dvd.Posiadam takze cyfre + i zniej tez sporo korzystam.Jesli chodzi o komputer to moze czasem ale nie jest to priorytet.Bardzo prosze o jakies opinie o tym lcd i czy bylby wstanie sprostac moim wymaganiom.Aha no i jaki on jest w porownaniu do mojego Samsunga.POZDRAWIAM I PROSZE O ODP.

izon

New member
Witam czy naprawde nikt nie może mi pomoc??Jezeli nikt nic nie wie o tym LG to ewentualnie prosze sie wypowiedziec o jakims LCD 32 cale do 4000 zlotych ktory by sie nadawal do konsoli dvd i wmiare cyfry+.Pozdrawiam

geowik

New member
Witam. Posiadam LG RZ-26LZ55 od kilku miesięcy. Do TV mam podpiętą cyfrę+ i DVD. Co do jakości obrazu zastrzeżenia można mieć tylko do nadawców. Co chciałbyś wiedzieć na temat tego TV??. Nie hałasuje, nadaje się do cyfry, DVD, konsoli nie posiadam, ale z kompa obraz HD 720p wygląda znakomicie. Jedyna rzecz której mi brakuje to PiP (picture in picture). Poza tym chetnie sprzedał bym swój egzemplarz i wymienił na 32" jako że czytanie napisów z odległości około 4 m jest mało wygodne.
IMG_3155 (Custom).JPG

pawelcio

New member
Hej,
Jak wyglądają ciemne sceny przy zgaszonym świetle? (u mnie będzie tak w 90% - TV do sypialni)
Czy czerń nie wpada w fiolet, czy nie ma się wrażenia, że jest zbyt jasna (szara) ?
W marketach nie mam możliwości sprawdzenia tego:(

TV mi się podoba, niska cena jest dużym atutem, czy jest podyktowana wyłącznie mniejszą ilością bajerów (PIP itp), czy też jest widoczna różnica jakości obrazu pomiędzy droższymi LG (LX1/2)?? Napewno tym isę interesowałeś będąc w trakcie zakupu:)
Pozdrawiam
Paweł

izon

New member
o wlasnie przylanczam sie do prosby przedmowcy o porownanie go do LG X1/2 a takze Samsunga R51B.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

dimas

New member
witam tez sie przymierzam do rz32lz55 cena jest fajowa jak na jakosc jaka prezentuje w sklepach jak stoi obok innych modeki to naprawde robi wrazenie.a ceny sa takie niskie bo to chyba model z zeszlego roku.moze ktos jeszcze cos o tych tv napisac jak sie sprawuja itd jutro po niego jade:p a pip mam w video jak by co:D

dimas

New member
Witam,mam go juz w domciu.ale porownalem jeszcze tego lg z nowym samsungiem w tym samsungu czarny to byla smola czego w tym lg brakuje ale nie jest zle za ta kase.jeszcze go do konca nie rozgryzlem ale tak dvd podlaczone przez comonent reszta przez scart rgb i kabel.jest mozliwosc zeby sam sie przelanczal jak leci np kabel i wlacze dvd?czy rz32lz55 jest regulowany kat pochylenia?bo nie chce nic popsuc.a i jak ktos moze to niech opisze poszczegulne funkcje w menu serwisowym bo nie chce czegos poprzestawiac.narazie jedyny minus jaki znalazlem to ta czern i jak jest czarny ekran to z rogow przebija swiatlo.ale i tak jestem zadowolony od 3 lat uzywam monitorka lcd i sie przyzwyczailem do "czarnego" w lcd:)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
jesli kupujesz najtańszy samochód również musisz pogodzić się ,że nie będziesz miał wiele udogodnien.
Podobnie jest z tym LCD. Obecnie jest najtańszy na rynku.
Brakuje mu jakości czerni i kątów ogladania.
Jeśli zachowasz odległość - będzie dobrze.
Ale sporo osób wiedząc o tym - kupują i są zadowoleni .
Sprawdź na własne oczy.
pozdrawiam

geowik

New member
Lg Rz26lz55

Witam. Jak kupowałem TV modeli X1 i X2 jeszcze nie było w sklepie więc nie bardzo miałem do czego porównać. Z tego co widzę oglądając nowsze modele w marketach nie widzę znaczącej różnicy poza efektowniejszymi obudowami. Monitorów LCD (tej samej firmy) używam także od kilku lat i podobnie jaki dimas zdążyłem się do nich przyzwyczaić. Dla pawelcio - nie zauważyłem żeby czerń wpadała w fiolet. W Mławie mieści się fabryka LG może dlatego ich TV są tańsze od konkurencji. Ten model nie jest ani pochylany ani nie ma obracanej podstawy. Jedynym mankamentem jak dla mnie może być tylko rozmiar (przydałby się 32").

dimas

New member
kiki napisał:
witam
jesli kupujesz najtańszy samochód również musisz pogodzić się ,że nie będziesz miał wiele udogodnien.
Podobnie jest z tym LCD. Obecnie jest najtańszy na rynku.
Brakuje mu jakości czerni i kątów ogladania.
Jeśli zachowasz odległość - będzie dobrze.
Ale sporo osób wiedząc o tym - kupują i są zadowoleni .
Sprawdź na własne oczy.
pozdrawiam
najtanszy to on nie jest widzialem w marketach tansze modele32calowe np orion albo siemens-fu... mowa o BRD nie wiem jak w polsce.katy sa ok nie wiem czy jakis lcd ma lepsze 178stopni a czern w dzien jest super wieczorem troche gorzej.szkoda ze nie wlancza sie przez scart.podlaczyle dvd przez coponent obraz nieziemski.w kazdym razie jestem zadowolony z zakupu.a jeszcze jedno czy wszystkie lcd tak wolno reaguja na zmiane zrodla obraz np zmiana z av1 na av2 dlatego myslalem ze sie sam nie przelancza:) znajomy kupil niedawno plasme panasonica TH-42 PA 50E dzisiaj jade do niego obraz porownac

Do góry