LG RZ-32LZ50

shaman

New member
Jak w temacie - dostałem w prezencie ten TV, i mam spory problem. Ściągnęłem nawet ze strony LG Polską instrukcję obsługi, myśląc że mój angielski jest już zupełnie do d.... . TV obina mi lewą i prawą stonę ekranu poprzez scart, i ant, - w instrukcji w kwestii format ekranu LG podaje że w opcji na pilocie tego modelu występuje funcja ARC, która pozwala na modyfikaje typu 4:3, 16:9 itd. /u mnie nie wystęouje/ Poprzez DVI-VGA telewizor jest oczywiście wide screen, tj.: wyświetla pełny obraz. Czy ktoś radził sobie z tym problemem ?? LG posiada jeszcze RS232C opisane w instrukcji, jako opcja /u mnie jest/ które teoretycznie po wejsciu w menu konfiguracyjne pozwala zmienic format ekranu, moje pytanie dotyczy właśnie tego złącza, czy da się w ten sposób zmienić format ? Czy może problem leży tylko w pilocie i lepiej zamówić ten opcjonalny pilot z ARC, czy może po prostu tv występuje w wersji z ograniczonym zdalnym sterownaniem, jakąś inną głowicą ?? Będę szczerze zobowiązany za pomoc w tej kwestii, bo mi przyjdzie cholerka spędzić święta przy CRT jednak, bo ten ekran po prostu denerwuje jak cho.... Pozdrawiam

Do góry