LG OLED65C3 - montaż na uniwersalnym uchwycie VESA i inne...

Tichy

New member
Panowie, udało mi się zdobyć jeden z ostatnich egzemplarzy OLED65C31LA i chciałbym zawiesić go na moim starym wieszaku VESA, tylko, że z telewizorem przyszły wkręty M4 i M5 a do wieszaka potrzebne są M6. Czy ktoś wie, jakie dokładnie powinny być parametry tych śrub? Trzeba dawać jakieś gumowe podkładki pomiędzy telewizor a uchwyty do wieszaka?

Ogólnie telewizor jest OK, ale zauważyłem, że na szarym tle po prawej stronie widać delikatne linie, w trakcie oglądania raczej nie przeszkadzają - czy to uroda matryc OLED od LG, czy też zgłaszać to na serwis?

Trzecia kwestia to zalecane ustawienia, włączyłem tryb Filmmaker ale w ciemnych scena jest dość ciemny i AI audio - czy macie jakiś zalecany zestaw ustawień do tego typu TV?

Tichy

New member
Już wysłałeś, dzięki. Telewizor jest teoretycznie nowy, sprzedawca sprawdzał bo ściągał z innego sklepu (szukał właśnie takiego nie z wystawy). Miał folię na ekranie i zapakowane oryginalnie akcesoria. Godzin użytkowania nie sprawdzałem, bo podobno za wejście do trybu serwisowego grozi utrata gwarancji.

Tichy

New member
IMG_20240808_215410136.jpg

Tak to wygląda (te pionowe linie przy prawej krawędzi). Ten ekran jest cienki i nawet nie ma za bardzo za co złapać innego w czasie przenoszenia więc nie wiem czy to nie efekt naprężeń...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To nie są naprężenia.
To jest banding.
Folia sama nie gwarantuje, że nie jest z półki.
Na jakiej skali szarości zrobione zdjęcie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To inaczej.
Zrobiłeś na pustym ekranie.
Czy jak załączasz,. film czy inne programy to też widać ?
Możesz zrobić i przesłać takie zdjęcie ?

Tichy

New member
Nie, w trakcie oglądania niejednolitej treści raczej tego nie widać, chyba żeby stać z nosem przy ekranie. Jest szansa, że w procesie wypalania się to wyrówna?

Do góry