Witam,
jestem tu nowy i jeszcze nieobyty w temacie, ale mam problem jak w tytule.
Mam ten odtwarzacz BD z wbudowanym tunerem DVB-S2 i dyskiem twardym.
Jest on podłączony do amplitunera ONKYO po komponentach, a ten do plazmy- też po componentach.
Gdy włączę w LG telewizję- np. TVP HD - na plazmie mam obraz full HD. Jednak gdy włożę jakąkolwiek płytę Blu-ray- odtwarzacz daje obraz tylko 576p. (chociaż wymuszam w ustawieniach by dawał 1080).
Dlaczego? Co z tym zrobić?
Wcześniej miałem jeden z pierwszych odtwarzaczy BD Sony podłoczony jak ten LG i Blu-raye odtwarzał w 1080i. (po componentach)
PS wyczytałem w instrukcji LG:
"Gdy odtwarzane są media zabezpieczone przed kopiowaniem rozdzielczość wyjścia component video może zostać zmniejszona do 576p. Nie zostanie zmniejszone przy zastosowaniu HDMI"
Dlaczego na componentach? O co chodzi? Proszę o pomoc.
PS2 Ja nie mam w plazmie HDMI dlatego jedyną opcją jest component....
jestem tu nowy i jeszcze nieobyty w temacie, ale mam problem jak w tytule.
Mam ten odtwarzacz BD z wbudowanym tunerem DVB-S2 i dyskiem twardym.
Jest on podłączony do amplitunera ONKYO po komponentach, a ten do plazmy- też po componentach.
Gdy włączę w LG telewizję- np. TVP HD - na plazmie mam obraz full HD. Jednak gdy włożę jakąkolwiek płytę Blu-ray- odtwarzacz daje obraz tylko 576p. (chociaż wymuszam w ustawieniach by dawał 1080).
Dlaczego? Co z tym zrobić?
Wcześniej miałem jeden z pierwszych odtwarzaczy BD Sony podłoczony jak ten LG i Blu-raye odtwarzał w 1080i. (po componentach)
PS wyczytałem w instrukcji LG:
"Gdy odtwarzane są media zabezpieczone przed kopiowaniem rozdzielczość wyjścia component video może zostać zmniejszona do 576p. Nie zostanie zmniejszone przy zastosowaniu HDMI"
Dlaczego na componentach? O co chodzi? Proszę o pomoc.
PS2 Ja nie mam w plazmie HDMI dlatego jedyną opcją jest component....