LG czy SONY 75" do 6000zł

michalmiko

New member
Witam,
Stoję przed wyborem telewizora do salonu. Obecnie mam około 10 letniego Samsunga UE55H6400AW - jest trochę za mały i ogólnie chcę czegoś nowego.
Telewizor jest naprzeciw okna, które jest około 6m od ekranu. Refleksy na matrycy są dość spore w słoneczny dzień i muszę przysłaniać rolety, bo źle się ogląda.
Decyzja zapadła, że nowy telewizor ma mieć 75".
W tej samej cenie mam do wyboru:
LG 75NANO863PA
SONY KD-75X85J
Kompletnie nie mogę się zdecydować, bo na papierze są bardzo podobne. Sony ma brzydszy pilot, ale (ponoć) lepsze podświetlenie ekranu. Inne systemy - Google kontra LG OS. Rozumiem, że na Sony nie uruchomię plików APK, bo to nie jest android?
Nie mogę się zdecydować :lol:

mpDante

Member
Bez reklam
Sony ma androida, ale główna różnica to matryce - LG na IPS, Sony ma VA (jak twój stary Samsung), więc ich podobieństwo kończy się na tym, że mają matryce 120Hz..

maniek_100

New member
Kurde znowu się wcinam komuś w temat ;) W chwili obecnej SONY KD-75X85J jest w MM do wyjęcia za 5400 zł. Czy to naprawdę najlepsza opcja?

michalmiko

New member
Właśnie zamówiłem w MM za 5999zł, mówisz o promocji ze zwrotem na kody rabatowe? Bo mam dostać do tego zamówienia 11 kart na 50zł :)

maniek_100

New member
W zależności od lokalizacji jest jakiś błąd w systemie i za nic nie idzie zamówić. Dzisiaj nawet stacjonarnie się nie udało bo mieli ostatni i go nie chciałem. Dopiero trzeci telefon na infolinię i w końcu trafiła się ogarnięta osoba, która dodała zamówienie "ręcznie" pomijając system ;) W sklepie wyglądał OK i oby tak się sprawował. Pozdro!

michalmiko

New member
Mój już wczoraj doszedł. Ze sklepu zero informacji kiedy będzie u mnie dostawa, na szczęście byłem w domu :) Sam telewizor bajka, jestem niesamowicie zadowolony. Jedynie muszę wymienić uchwyt ścienny, bo ten po 55" Samsungu nieco się wygiął :lol:

Do góry