LG C4 a odtwarzanie plików z dysku twardego

Karbulot

New member
Witam

W zamierzchłych czasach używałem telewizorów Samsung. Niestety po tym, jak zbiesili się w formacie DivX, DTS i Dolby Vision, przesiadłem się na SONY z Androidem. Kodi odtwarzał mi wszystko, a mam pokaźną bibliotekę plików. Teraz zastanawiam się nad technologią OLED i chciałem także SONY z Androidem, wybrałem sobie nawet model XR-65A80LAEP 65". jednakże pomyślałem, czy może nie lepiej wziąć LG 65C45LA 65". I teraz mam pytanie. Jak telewizory LG z serii C4 radzą sobie z odtwarzaniem zewnętrznych plików? Czy są jakieś problemy z niektórymi formatami? A jeśli tak, to czy można kupić Chromecast i do niego podłączyć dysk. Tylko czy nie nastąpi utrata jakości obrazu z plików. Android i Kodi wysoko zawiesił poprzeczkę, z kolei słyszałem że LG OLED bije na głowę SONY w jakości obrazu. No i na koniec, jak mocno wyrafinowany jest wbudowany odtwarzacz plików w LG, chodzi o jego konfigurowalność.

Pozdrawiam

Alt0S

Member
Witam

W zamierzchłych czasach używałem telewizorów Samsung. Niestety po tym, jak zbiesili się w formacie DivX, DTS i Dolby Vision, przesiadłem się na SONY z Androidem. Kodi odtwarzał mi wszystko, a mam pokaźną bibliotekę plików. Teraz zastanawiam się nad technologią OLED i chciałem także SONY z Androidem, wybrałem sobie nawet model XR-65A80LAEP 65". jednakże pomyślałem, czy może nie lepiej wziąć LG 65C45LA 65". I teraz mam pytanie. Jak telewizory LG z serii C4 radzą sobie z odtwarzaniem zewnętrznych plików? Czy są jakieś problemy z niektórymi formatami? A jeśli tak, to czy można kupić Chromecast i do niego podłączyć dysk. Tylko czy nie nastąpi utrata jakości obrazu z plików. Android i Kodi wysoko zawiesił poprzeczkę, z kolei słyszałem że LG OLED bije na głowę SONY w jakości obrazu. No i na koniec, jak mocno wyrafinowany jest wbudowany odtwarzacz plików w LG, chodzi o jego konfigurowalność.

Pozdrawiam
Nie doświadczyłem żadnych problemów z odtwarzaniem zewnętrznych plików na zewnętrzym dysku podpiętym pod USB do LG. Mam dużo filmów w jakości HD,FullHD i 4K, zdjęcia itd.

robku

Klub HDTV.com.pl
vip
Witam

Pozdrawiam
Mam do lg C45 podłączonego serwer qnapa i odtwarzam z wbudowanego w tv pleyera. Filmy w 4K w formacie czy to iso czy też same katalogi blu ray odtwarza super. Są to pokaźne pliki bo ważą prawie 100 gb ale po kablu idzie bez lagów. Mam odtwarzacz Himedie i chyba z wbudowanego odtwarzacza w tv nawet lepsza jest jakość. Można na tv zainstalować Plexa to masz to samo co kodi (no może prawie to samo) :)

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Dune.Part.Two.2024.2160p.EUR.UHD.Blu-Ray.DoVi.HDR10.HEVC.TrueHD.7.1-Task

Tego pliku mi nie odtworzył a OLED Philips odtwarza.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Sprawdziłem jeszcze raz na obu tv. Na C4 w ogóle nie ma reakcji tv na podłączenie pendrive'a. Ale jak go wyjmę to wyskakuje komunikat odłącz i podłącz ponownie urządzenie USB. Na Philipsie odtwarza. Plik ma 84Gb. Jutro sprawdzę na innym penie.

Do góry