LG C4 77" matryca

Sławek72

New member
Cześć.
Od 3 tygodni posiadam telewizor jak w tytule, dziś przecierając kurz z matrycy w dolnej części na całej długości tuż przy ramce usłyszałem jakby delikatne trzeszczenie co mnie zaniepokoiło, może jestem przewrażliwiony ale wydawać by się mogło jakby był to efekt odklejania się matrycy od tylnej części obudowy, poza tym przyglądając się pod światło na czarnym pasku w prawie równomiernej odległości od siebie widać jakby malutkie okrągłe pęcherzyki powietrza około 1 mm średnicy (naliczyłem ich około 30). Powyższe występuje tylko w dolnej części matrycy, na bokach i na górze tego nie ma. W związku z tym mam pytanie do Was czy to normalne, czy jednak zgłaszać ten fakt do serwisu LG?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Możesz wkleić zdjęcie - nie mieliśmy takich przypadków ani nawet zgłoszeń...
Nie bardzo wiem jak to wygląda ....

Sławek72

New member
@kiki może być problem z widocznością na zdjęciu gdyż te niby pęcherzyki są widoczne pod światło i ciężko to uchwycić na zwykłym zdjęciu a szczegółowego nie mogę wstawić bo forum "krzyczy" że plik za duży. W skrócie to podczas docisku u dołu na całej długości matrycy w okolicy tego nieaktywnego czarnego paska przesuwając ściereczką słychać trzaski i jest odczucie jakby matryca się lekko uginała, a te punkty wyglądają jakby matryca do tylnej części obudowy od spodu była podklejona taśmą dwustronnie samoprzylepną (nie wiem jak to inaczej opisać ;)) , ten efekt jest odczuwalny i widoczny tylko na dole, na bokach i na górze to nie występuje.

Do góry