Telewizor dotarł, zamontowany i przez ostatnie 3 dni bawiłem się ustawieniami, więc coś już mogę napisać.
TV używam przeważnie wieczorem z Netflix/Youtube (80% czasu), rzadziej w trakcie dnia z dekoderem Vectry.
Testowałem ustawiania proponowane przez rtings, ale moim zdaniem obraz jest o wiele lepszy w trybie Filmmaker mode (i na ten moment korzystam z tego trybu zarówno dla treści SDR jak i HDR). Korzystając z Netflix/Youtube nie natrafiłem na żadne problemy z działaniem samych aplikacji jak i z płynnością obrazu.
Uruchomiłem na YT kilka filmów 4K HDR i efekt jest widoczny, trzeba jednak trochę pobawić się ustawianiami. Początkowo ustawiłem isf Expert (Dark Room) i podbiłem podświetlenie do max, ale wtedy czarne tło staje się mało czarne (zakładam, że to efekt matrycy IPS). Natomiast po zmianie na Filmmaker mode i zmianie podświetlenia z standardowej wartości 37 na 50, jest dla mnie idealnie. Mam świadomość, że Filmmaker mode wyłącza standardowo wszystkie upłynniacze, ale nie zauważyłem żadnych negatywnych efektów. Jeśli chodzi o kolory, to jest bardzo dobrze - intensywne i żywe.
AirPlay działa bez problemów.
Co do dźwięku - jak to na wbudowanych głośniczkach - bardzo słabo. Ja dokupiłem zestaw Denon S316 podłączany przez HDMI ARC. Połączenie bezproblemowe, działa od razu z pomocą pilota z TV.
Standardowy pilot jest bardzo tandetny - przypomina takie dodawane do chińskich zabawek. Ja od razu dokupiłem LG Magic, który moim zdaniem jest koniecznym dodatkiem. Synchronizacja pilota z tv, dekoderem Vectry i soundbarem bezproblemowa.
Na ten moment największą stwierdzoną przeze mnie wadą jest rozmieszczenie portów HDMI. 2 są osadzone bardzo głęboko od lewej strony telewizora (jestem praworęczny jak większość ludzi) i nie jest to wygodne. Trzeci port jest ustawiony idealnie na przeciwko uchwytu naściennego, więc zostaje tylko opcja z kablem kątowym.
Jak widac powyżej, moje wymagania co do tv nie były mocno wygórowane, więc jeśli ktoś ma jakieś specyficzne pytanie, postaram się zrobić test i odpowiedzieć