LG 50PK350 - pionowe pasy.

Carrot

New member
Cześć,

Usterka wystąpiła już ok. roku temu - pojawił się jeden pionowy pas szerokości piksela. Dziś jest już ich więcej. Pasy przybierają różne kolory w zależności od tła. W połączeniu z czerwonym tłem są czarne, w połączeniu z żółtym - zielone, więc przypuszczam, że są niebieskie (błękitne) :)

Ostatnio oglądałem film "Niepamięć" z mkv, gdzie obraz posiadał tak jakby filtr ziarnisty i w tonacji szaro-niebieskiej, to linie były słabo widoczne.

Zauważyłem też, że jedna cienka linia z lewej strony ostatnio na jakieś 2 dni zanikła. niestety pojawiła się znów.

Byłem już zdecydowany na kupno nowego telewizora, ale tylko ze względu na tą usterkę, bo poza tym z obrazu jestem bardzo zadowolony i TV potrzebuję tylko jako wyświetlacza (bez Internetu itp.).
W celu poszukiwać trafiłem tu i zauważyłem, że może jesteście mi w stanie odpowiedzieć, czy jest to naprawialne w jakikolwiek sposób.

Dziękuję i pozdrawiam!

wdoz.jpg

bh5t.jpg

Ostatnia edycja:

slawko_23

New member
Bez reklam
Zaproś serwis Lg do domu to będziesz miał diagnozę, ewentualnie pogadaj z facetem to powie co i jak on to widzi. Według mnie wymiana matrycy, koszt dość duży....

Do góry