Lg 5000 37cali lub inny w tych pieniądzach?

arcymag

New member
Witam. Przymierzam sie do zakupu Lg 5000 w 37 calach. Tv będzie puki co służył do odbioru kablówki w "zwykłym" formacie oraz oglądania filmów dvd. Aktualnie tv będzie oglądany z odległości 2,5m, po przemeblowaniu odległość moze wzrosnąc do 3,5m. Filmy oglądam raczej wieczorem ale za dnia też chciałbym mieć przyzwoity widok. Matryca nie może odbijać pokoju, obudowę również wole matową niz wysoki połysk. Proszę o opinie na temat ww telewizora bądź polecenie innego, bardziej odpowiedniego dla moich preferencji, w tym przedziale cenowym. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Abdel85

New member
Kupilem takiego wczoraj. Obudowa jest na wysoki polysk a matryca nie odbija pokoju bo jest matowa. Bardzo ladny obraz wyswietla nawet poprzez Euro zlacze podlaczone do DVD a takze z tunera Ferguson FX7600
Po drugie ladnie sie prezentuje ten telewizor.

A na koniec jeszcze jedno. TV gdy jest podlaczony do kompa tak jak mam teraz i ustawisz FULL HD to obraz jest bajka.
Filmy ida perfekcyjnie.
ps. teraz jest na niego promocja w Saturnie 2200zl
NIby to tyle samo wychodzi jakbys na necie kupil ale zawsze milo popatrzec najpierw w sklepie na niego

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wieczorem - brak jest czerni , kąty boczne słabe.
Polecam Hitachi 37 V01
Panasonica 37 PV 80
Toshiba 37 R 3500

arcymag

New member
Odnosząc się do powyższej podpowiedzi:

Hitachi- nie moge znaleźć tego modelu w sklepach internetowych

Panasonic- jak dobrze szukam to ten model jest plazmą a ja nie wiem czy chce plazmę ponieważ nie wiem jakie są plusy i minusy plazmy a lcd

Toshiba- zdaje sie że to nie ta półka cenowa

Byłem dziś w sklepie RTV i ogladałem LG5000 37 z podpietym sygnałem z kablówki i nie podobało mi się to co zobaczyłem. Uswiadomiłem sobie że jeszcze dłuuugo będę korzystał z sygnału kablówki ponieważ nie przymierzam się do zakupu żadnej telewizji cyfrowej. Nie wiem może w 32 calach jakość obrazu była by lepsza zwłaszcza że jak juz pisałem oglądam z 2-3metrów? Kiedys zakup tv był przyjemnością teraz to niezła łamigłówka. Może jeszcze jakieś propozycje bądź podpowiedzi. Bardzo proszę.

Abdel85

New member
slabe katy??
mam tego LG i nie widze zeby byly slabe te katy
super widac jak patrze z boku. i nie jest to pierwszy LCD jaki widze z zyciu

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
to podobnie jak ja.
Mam LG na półce i wystarczy wieczorem porównać modele.
Czar pryska.
Nie wiem jaki miałeś telewizor do tej pory w domu. I jaki masz punkt odniesienia.
Ktos kto jeżdził Mały Fiatem - przesiadajac się na Duzego Fiata bedzie super zadowolony. Ale ktoś kto jeździł Mercedesem nie zamieni się na Małego Fiata. Tu jest tak samo.
Miałem aktualnie prawie wszystkie modele rynkowe w domu.
Teraz mam ZX1 Sony i XS 1 Sharpa . Porównuję jak zawsze do Pioneera .
Z pewnością nie pozostane przy LG i jego jakości.

Wszystkie wymienione modele mieszczą się w przedziale podanym . O ceny pytaj na priw.

Do góry