LG 49UN71003LB vs TCL 50P615

aka83

New member
Witam, który z tych TV będzie lepszym wyborem? Wiem że jest to budżetowy sprzęt, ale czy będzie między nimi jakaś wyraźna różnica?

Petru23

Banned
LG ma uplynniacz, tcl niet. Do tego kwestia systemu
Z tych dwóch lg mimo ips (direct Led)

Poszukaj lg 50", ktore są na VA, np 50un71003 49" to ips.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ok ale napisz proszę jaki mesz warunki, potrzeby i preferencje ?
Czego nie lubisz ?
Jaki masz teraz telewizor ?
Ile masz max kasy ?
Jaka masz odległość od ekranu ?
Bez tego możemy jedynie zgadywać .
Odpowiedz proszę na pytania .

aka83

New member
TV będzie służył głównie do oglądania kanałów telewizji naziemnej, czasami jakiś film z pendriva, przeglądarka internetowa, YouTube, netflix itp. Jakichś mega wymogów tu nie ma. Padło na te dwa modele gdyż budżet to max 1600 zł. Przejrzałem sklepy internetowe i poczytałem trochę opinii.. Lepsze modele są już wyprzedane więc pozostał mały wybór. Zakupu będziemy dokonywać raczej w sklepie media expert gdyż jest najbliżej naszej lokalizacji, a chcielibyśmy obejrzeć sprzęt na miejscu.
TV będzie stał w odległości ok 3m od widza.

Czy jest w ogóle szansa na zakup TV z matrycą VA w danej kwocie ?

Petru23

Banned
tak, wiekszość w tym budżecie ma VA. Pytanie jakiej klasy ;) I wcale nie traktuję VA jako lepsze rozwiązanie od IPS, bo sony w xh80, lg w nano90 i panas w hx940 poakzał, że IPS nie ma się czego wstydzić.

polecam coś z sony na X1 3gen z racji świetnej obróbki sygnału słabej jakości. Masz dwie raty gratis w Expert, po ich spłacie przez sklep mozesz spłacić jednorazowo całą kwotę. Ale bedzie taniej ;)

A i przy takich wymaganiach, budżecie i użytkowaniu to zawsze będę polecał poszukanie uzywanej plazmy FHD 50" panasonica i zakup mediaboxa.

Ostatnia edycja:

aka83

New member
@Petru23 Plazma odpada, to ma być nowy TV ze sklepu w cenie max 1600zł.Tak więc ponowie pytanie, czy w tym budżecie kupię coś lepszego od wspomnianego LG49UN71003LB ?? Doradźcie bo jutro mam ten TV zamówiony na oględziny, więc w razie czego zawsze mogę zdanie zmienić i dokonać innego zakupu ;-)

Petru23

Banned
te podane przez Ciebie różnią się jakąś kosmetyką. Istotne jest TU71.
W sumie jeśli znajdziesz w tej cenie to bdb oferta.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
DO Twoich potrzeb
Philips 50PUS7805
TCL 50 EP640
Toshiba 49U78 - tu masz dodatkowo słuchawki za 400 zł gratis
LG 49UN71003
Jak będziesz niebie masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł

aka83

New member
Padło na LG 49UN71003 i póki co wszyscy zadowoleni, mimo że jest to TV budżetowy, to kolory są naprawdę ok, dobre kąty widzenia i jak na IPS niezła czerń. Mam w domu starszego samsunga z serii J6240 i wcale dużo lepiej nie wypada.

Ostatnia edycja:
Do góry