LG 47LX9500 - Problem z obrazem - POMOCY

Cezarek21

New member
Witam,
zakupiłem używany TV LG 47LX9500 bez gwarancji. Po dłuższym oglądaniu różnych materiałów zauważyłem szarpanie obrazu przy włączonym trumotion niezależnie od ustawień judder, blur i real cinema. Testowałem to na różnych źródłach typu CYFRA+, naziemna DTV. Żeby zobrazować to szarpanie to powiem, że wygląda to identycznie jak w filmach 24p odpalanych z komputera w formacie mkv. Taka utrata płynności obrazu szczególnie gdy kamer poruszą się jednostajną prędkością w danym kierunku. Wiem, że na PC jest to przyczyna braku synchronizacji itd. ale tutaj nawet na zwykłej naziemnej telewizji czy satelicie to występuje. Dodam, że mam jeszcze stary TV 42LE8500 i tego szarpania nie ma, jest tylko ale w filmach MKV. Dzwoniłem do serwisu LG i spec mi powiedział, że musi te szarpanie zobaczyć, ale jedyne co mu przychodzi do głowy to walnięta płyta sygnałowa.
Nie znam się na tym, ale może ktoś wie czy to tak się objawia???? Z góry bardzooo dziękuję za pomoc.:sad:

Cezarek21

New member
TV został sprawdzony w serwisie LG, usterka jest na 100%, aby zdiagnozować przyczynę usterki trzeba podstawić płytę sygnałową - koszt prawie 700zł. (Wystawiono mi ekspertyzę z pieczątką serwisu). Zwróciłem rzekomo JAK NOWY bez wad! telewizor sprzedającemu. Jak to się odbyło i co przeżyłem to tylko ja wiem. TV ponownie wystawiony jest na allegro....bez komentarza.

RHJG

New member
Bez reklam
Ostatnio przestrzegałem przed podobnymi zakupami !!! Ryzyko jest zbyt duże,nie warte tych stresów i jak widać bywają "sprzedawcy" bez skrupułów.

Do góry