Witajcie,
to mój drugi post dotyczący wyboru TV w okolicach 46-50".
Wybieram spośród modeli w tytule (2x LCD, 1x Plazma).
Plusem LG i Panasonica jak dla mnie jest na pewno Skype którego Philips chyba nie ma - chyba, że mnie wyprostujecie w tej kwestii.
3D LG mnie z kolei "pociąga" za sprawą pasywnych i tanich okularów i ponoć dobrej konwersji 2D>3d, choć sądzę, że często używać tego nie będę.
Proszę jednakże o dodatkowe info którego jednoznacznie nie mogę odnaleźć:
Z góry sorry za zawracanie d...y i dzięki za odpowiedź
to mój drugi post dotyczący wyboru TV w okolicach 46-50".
Wybieram spośród modeli w tytule (2x LCD, 1x Plazma).
Plusem LG i Panasonica jak dla mnie jest na pewno Skype którego Philips chyba nie ma - chyba, że mnie wyprostujecie w tej kwestii.
3D LG mnie z kolei "pociąga" za sprawą pasywnych i tanich okularów i ponoć dobrej konwersji 2D>3d, choć sądzę, że często używać tego nie będę.
Proszę jednakże o dodatkowe info którego jednoznacznie nie mogę odnaleźć:
- czy wszystkie trzy sprzęty mają błyszczącą czy matową matrycę? Ogólnie jaka jest wasza ocena nt. przydatności tych telewizorów do oglądania "za dnia"?
- Druga sprawa - jestem maniakiem Youtube. Z tego co czytałem to Philips na pewno obsługuje ten serwis w jakości HD. Jak to sie ma w przypadku Panasonica i LG?? Gdzieś czytałem, że telewizory LG obsługują Youtube tylko w SD...
- I jak wygląda w "realu" multimedialność tych telewizorów? jak byście je ocenili jako zamiennik "playerka multimedialnego"? znaczy się głównie pliki różnego rodzaju avi, mkv, mpeg, mov, jpg, mp3, flac, itp.?? Który byłby najlepszy?
- A co do plazmy Panasonica - model zeszłoroczny, ale czy naprawdę "żre" wiele więcej prądu od pozostałych wymienionych LCD w praktyce? jak jego multimedialność w porównaniu do tych LCD (rok w obecnych czasach w technice to niekiedy przepaść...).
- Aha - i jak oceniacie platfoemy internetowe w tych TV? Przeglądarki, widżety, obsługę? Coś Philips ostatnio się chwali że ma najlepszą ofertę, acz troszkę martwi niedostępność skype... (czy na pewno? LG i Panas mają skype'a, a chyba Philips nie? zgadza sie to?
Z góry sorry za zawracanie d...y i dzięki za odpowiedź