LG 42PX3RV problem?

Andmat

New member
Witam wszystkich serdecznie mam pytanie do użytkowników modelu jak w tytule czy również maja taki problem jak ja.A mianowicie:podczas szybko zmieniających się obrazów np.reklamy ekran rozjaśnia się potem ściemnia tak jakby próbował dopasować jasność do danej sceny.Dzieje się tak na wszystkich ustawieniach.Trochę mnie to wkurza przyznam się szczerze.Czy tak musi być? czy Ten Typ Tak Ma?Czy może mój nowy nabytek to szmelc?
Przy oglądaniu DVD nie zauważyłem takich objawów.Acha i jescze jedno na końcówkach takich właśnie dynamicznych scen wyskakuje napis "Brak sygnału" na kilka sekund po czym obraz wskakuje z powrotem.TV oglądam z dekodera Echostar "Polat Cyfrowy" kontrast i ostrość jest naprawdę w porządku tylko te irytujące skoki jasnośći.........Macie na to jakąś radę?

Andmat

New member
Też mi się tak wydaje.Filmy idą normalnie bez żadnych kłopotów i to jest właśnie dziwne.Teraz oglądam film w TVN i wszystko jest ok nawet jak są sceny dynamiczne nie zmienia się jasność ekranu.Może coś nie halo w ustawieniach?Nie wiem czy mam problem z TV czy reklamować czy jeszcze coś pokombinować z ustawieniam.

Andmat

New member
No i po problemie!!!Okazało się ,że podłączony Video sender wprowadzał te zakłócenia.Po odłączeniu tego ustrojstwa od dekodera polsatu obraz ŻYLETA!!!!.Nic nie rozjaśnia się i nie ściemnia,po prostu bosko!!!To jest to.
A video sender i tak podłączyłem do dekodera przez rozgałęźnik AV!!!:) Niemneij jednak zauważyłem to.Tzn pierwszy punkt tej wypowiedzi pozostałych nie mam jak sprawdzić.Ciekawe czy jest na to jakaś rada
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=4729

Do góry