LG 42LF2510 wielki problem...

togy

New member
Witam serdecznie.

Do rzeczy, chciałem odblokować w TV usb , zmieniłem soft na 3.15 itd. żle wszedłem do menu serwisowego zamiast klawiszami ok wbiłem się klawiszami menu co doprowadziło mnie do IN START i tu mój pech, zamotałem sie i w ADJUST CHECK w tool option 1 zmieniłem wartości , teraz mam rozmyty obraz (tragedia ) usb odblokowałem co prawda ale co z tego jak TV nadaje się chyba na śmietnik.

Jest taka prośba gdyby ktoś posiadał parametry serwisowe na ten model TV odnośnie ustawień Adjust Check tool option od 1 do 4 to proszę o wpisanie w temat. Będę ogromnie wdzięczny.

aaa i Nie jestem też pewny ustawienia w menu serwisowym >in start > system> Analoug system - jakie tam ma być ustawienie NTSC czy inne.

Bardzo licze na wasze forum i dziękuję z góry za udzieloną pomoc.

matek451

New member
Miałem kiedyś LG42LH3000 i odblokowałem usb czytając forum na elektrodzie,jest tam temat dotyczący obblokowania USB dla serii LH i LF2510,z tego co pamiętam paru gościom przydażyło się to samo i można tam znaleźć potrzebne tobie ustawienia.Poszukaj tam może coś znajdziesz.Powodzenia.

togy

New member
Niestety na elektrodzie nie znalazłem odpowiedzi, szukam gdzie się da,stąd moja prośba na waszym forum. Zresztą na tamtym forum i tak do odblokowania usb w tym modelu pomoc uzyskano z waszego forum ;)

Liczę zatem iż w moim przypadku na HDTV znajdzie się ktoś pomocny.

Dodam że obecnie u mnie teraz są takie ustawienia w zakładce Adjust Check w oknie po prawej

5. Tool Option1 15472 - ta wartość na 100% jest błędna wstawiałem na oko
6. Tool Option2 1233 - tej nie jestem pewny
7. Tool Option3 50592
8. Tool Option4 3584

EDIT:

Znalazłem w google schemat serwisowy do TV LG 42LF2510 LCD i są tam podane prawidłowe wartości Tool Option od 1 do 4, jednak u mnie pomimo wstawienia do Tool Option 1 wartosci z tabelki serwisowej nadal obraz był zamazany, wstawiłem wartość 20624 z modelu 37LH300-ZA i odziwo obraz jest ok, pytanie czy przy tych wartościach z czasm nie padnie np. matryca lub coś innego.

Póki co TV wróciło do życia, jak i mam odblokowane USB.

Jak ktoś chce schemat do tego modelu to poszukajcie na elektrodzie ,tam go dodałem ,tu nie moge jeszcze umieszczać linków(szkoda).

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry