LG 37LV5590, Panasonic TX-L37E30E czy Philips 37PFL6606H

Który tv byś wybrał

• Total voters
    0

Obeebok

New member
W najbliższym czasie planuję kupić swój pierwszy TV i wstępnie zdecydowałem się na te 3 modele. Możecie mi poradzić, który będzie dla mnie lepszy albo wskazać jeszcze jakąś alternatywę? Kompletnie nie zależy mi na jakichś funkcjach dodatkowych typu nagrywarka PVR, 3D, wifi itd. Chodzi mi wyłącznie o jak najlepszą jakość obrazu.

Telewizor ma mi służyć jako monitor do komputera oraz do oglądania telewizji w SD (spółdzielnia dostarcza mi kilka kanałów i na razie nie planuję kupować żadnej kablówki/satelity. Obstawiam, że w większości będzie do korzystanie z komputera (gry, filmy, office, internet) - 80% i oglądanie telewizji w SD - 20%. Cena do 2500zł (najlepiej koło 2000zł).
Oglądać się go będzie z jakichś 2m na wprost. Okno znajdować się będzie z boku pod kątem 90 stopni, więc słońce nie będzie problemem. Proszę o pomoc w wyborze, ewentualnie może zupełnie inny model w podobnej kategorii cenowej? :)

Ostatnia edycja:

Obeebok

New member
Jaką przewagę ma ten Panas nad LG? W teście wypada bardzo dobrze, ale o LG nigdzie nie ma żadnych konkretów. Philipsa już wykluczyłem, bo widziałem w sklepie i biały kolor był jakiś różowiasty.

guja

New member
według testów przedstawionych przez don'a to LG praktycznie w wiekszosci testow wychodzi lepiej.

W zasadzie co do tv LG jest kwestia czerni która jest bolączką tej marki, ale nie każdemu to musi przeszkadzać.

Ostatnia edycja:
Do góry