LG 32LH5000 vs PHILIPS 32PFL7404

luck-81

New member
Witam. Jestem tu Nowy więc chciałem Wszystkich serdecznie przywitać. W związku z tym, iż przymierzam sie do kupna telewizora o przekątnej 32 cale chciałnym się Was spytać ca myślicie o następujących modelach : LG 32LH5000 i PHILIPS 32 PFL7404 Który polecacie. Oglądałem ostatnio w marklecie 3 tv: Sony 32 W5720, obok stał LG 32LH5000 noi słabszy PHILIPS 32LH 5404. Szczerze mówiąc z tych 3 najlepsze wrażenie jako obraz zrobił na mnioe LG. Ładnie też prezentował PHILIPS ale 5404 nie interesuje mnie. Sony też był ok. ale bardziej spodobał mi się LG. Zakłądam, że PHILIPS 32PFL 7404 w związku z tym,że jest wyższym modelem będzie chodzil równie ładnie wziąłbym PHILIPSA ale niestety nie ma go w promocji. Więc pozostaje LG za 2120 zl. Co o nim myślicie. ?
Aha jeszcze jedno pytanie. Czy LG 32LH5000 ma matryce IPS czy PVA. To samo pytanie kieruje w stronę Philipsa 32PFL7404. pozdr Łukasz

Toshi

New member
A który lepszy z tych dwóch ? Moim skromnym zdaniem zdecydowanie Philips (ale mówię o tym wyższym modelu 7-ce). Jak nie masz pieniędzy na tego Philipsa to weż jakąś pożyczkę od znajomych czy rodziny, zdecydowanie warto dopłacić.

Ostatnia edycja:

Toshi

New member
Uważam że Philipsy to właśnie takie lepsze LG ;) Niby te same matryce ale obraz, dżwięk i ogólnie całość to lepsze telewizory robi Philips. Ale to tylko moje subiektywne zdanie.

vienna1980

Member
Bez reklam
Jeżeli post zamieściłeś na forum Philipsa to praktycznie telewizor firmy LG skazałeś na pożarcie,ale ja postaram się być obiektywny i uważam iż w tej klasie cenowej te dwa telewizory reprezentują podobny poziom pod względem wyposażenia jak i jakości odbieranego obrazu i pozostawiam Tobie wybór jaki konkretnie wybierzesz telewizor,chociaż ja osobiście kupiłbym sobie Philipsa,gdyż mam większe przekonanie do wartości ich telewizorów.

A jeżeli chodzi o zastosowane matryce w tych telewizorach to są to matryce S-IPS,matryce typu PVA produkuje Samsung i nie udostępnia tych matryc ani Philipsowi,ani też LG.
LG ma własną fabrykę matryc.

Może jeszcze dodam że z sygnałem SD lepiej sobie poradzi Philips i jeżeli to dla siebie ważne to lepiej trochę dołóż i kup Philipsa 7404.

Ostatnia edycja:

Toshi

New member
Chciałbym zaznaczyć że Ja nie jestem jakimś zdeklarowanym miłośnikiem telewizorów Philipsa, sam zamierzam w najbliższym czasie kupić sobie Toshibę (stąd mój nick:D) Odpowiedziałem po prostu tak jak uważam ale widzę że myślimy podobnie vienna1980 :smile:

Ostatnia edycja:

luck-81

New member
Dzięki Wszystkim za szybką i szczerą odpowiedź. Faktycznie myślę o Philipsie, uważam, że to lepszy wybór podobnie jak Wy. I dzięi Wam jestem upewniłem się w tym przekonaniu. Pozdrawiam.

monnet73

New member
Aha jeszcze jedno pytanie. Czy LG 32LH5000 ma matryce IPS czy PVA. To samo pytanie kieruje w stronę Philipsa 32PFL7404. pozdr Łukasz

Philips 32PFL7404 może mieć albo S-IPS albo ASV. Zależy jaki będzie miał Twoj egzemplarz kod na stickerze na obudowie:
181 --> LG S-IPS
221 --> Sharp ASV

Martin___

New member
A mnie Philips 32'' 7404 podpadł i to dość mocno.
Domyślnie zawsze rozciąga obraz 4:3 (można ustawić "Auto zoom", które nie rozciąga obrazu, ale po wyłączeniu i włączeniu TV, znów ustawia się "Auto dopasowanie" i obraz jest rozciągany).

Jednym słowem dla mnie ten TV + obraz 4:3 = porażka.

Do góry