LED TV 37"-40" do 2400 zł

gac78

New member
Witam,przyszedł czas na zakup tv dla mojej Matki,z powodu że emeryturka jest niska to i budżet na tv jest dość skromny, Max to 2300 2400 zł,to co już mam ustalone na 100 procent tv ma byc max do 40 cali,wiekszy nie wejdzie w meble,raczej matowa matryca bo w pewnym momencie dnia przez jakiś czas zawsze beda padać promienie sloneczne na tv,pozatym pomieszczenie ogólnie sriednio nasłonecznione,musi być koniecznie led czyli energooszczedny bo Mamusia ;-) starsznie dużo ogląda tv z racji wolnego czasu a ja musze płacić za prąd.Tv bedzie oglądany na wprost,odległośc okolo 3m od widza.TV nie musi mieć bajerów typu 3d,dobre usługi smart itd bo bedzie korzystała z niego starsza osoba.Grunt to żeby był energooszczedny,fajnie jak by miał czujnik światła w stylu OPC sharpa,full hd ale to juz chyba norma i żeby dobrze skalował sygnał SD,głównie bedzie odbierany i oglądany sygnał DVB-T,bardziej chodzi mi o jakość obrazu niż o bajery.
Moje typy na teraz to:Toshiba 40TL838 oraz Panasonic TX-L37E30,oba mają tu dużo zwolenników, który z tych modeli lepiej by sie nadawał według was, a może jeszcze jakieś inne modele wziąć pod uwage? tylko żeby spełniały wymagania powyżej opisane.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam.

Do góry