Cześć, mój już wiekowy Philips 55PFL7108 wczoraj przestał działać i z tego co czytam o tym jak się zachowuje, to już koniec jego przygody na tym świecie. Tak więc, muszę szybko kupić coś nowego, większego lepszego...
Trochę marzy mi się OLED bo jednak super jakość obrazu, jednak z poprzedniego TV byłem do dzisiaj bardzo zadowolony, więc wychodzi na to, że może nie jestem super wymagający, szczególnie, że dobry OLED to cena x2. Jak czytam tutejsze forum to TLC C855 może być dobrym wyborem, ale potem oglądając porównania do OLEDów na YT, to jednak OLEDy zdecydowanie lepsze, więc może jakiś tańszy OLED w okolicach 12k? Używanie to 90% filmy seriale VOD 5% gry, 5% YT, średnio 2-3h dziennie.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon 21m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 - 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Zazwyczaj na wprost, czasem z małym odchyleniem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? okna na zachód, telewizor będzie stał do nich tyłem
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 55PFL7108
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? internet/wi-fi, cienkie ramki, jak najlepsza jakość obrazu, kilka wejść HDMI
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Play
10.Jakie urządzenia ? PS5, amplituner
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?ok 2 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak zdania
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? brak
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - od święta
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 70+
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 8000-12000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - bez
Z góry dzięki za rady
Trochę marzy mi się OLED bo jednak super jakość obrazu, jednak z poprzedniego TV byłem do dzisiaj bardzo zadowolony, więc wychodzi na to, że może nie jestem super wymagający, szczególnie, że dobry OLED to cena x2. Jak czytam tutejsze forum to TLC C855 może być dobrym wyborem, ale potem oglądając porównania do OLEDów na YT, to jednak OLEDy zdecydowanie lepsze, więc może jakiś tańszy OLED w okolicach 12k? Używanie to 90% filmy seriale VOD 5% gry, 5% YT, średnio 2-3h dziennie.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon 21m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 - 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Zazwyczaj na wprost, czasem z małym odchyleniem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? okna na zachód, telewizor będzie stał do nich tyłem
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 55PFL7108
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? internet/wi-fi, cienkie ramki, jak najlepsza jakość obrazu, kilka wejść HDMI
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Play
10.Jakie urządzenia ? PS5, amplituner
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?ok 2 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak zdania
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? brak
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - od święta
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 70+
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 8000-12000