LED od 32 do 37 cali, z funkcją nagrywania PVR na pendrive

mike87

New member
Witam. Chciałbym abyście polecili mi telewizorki tak jak w temacie: od 32 do 37 cali z funkcją nagrywania PVR na pendrive, do kwoty 2000 zł. Chciałbym aby telewizor w miare dobrze odwzorowywał kolory, odtwarzał filmy z pendrive (mogą być z napisami txt a jak nie to srt). Proszę o pomoc.

Karpaj

New member
Bez reklam
Sharp 32le340
Toshiba 32RL933/938/939 (dwa ostatnie mają wbudowane wi-fi i przeglądarkę internetową)
Philips 32PFL4007

andreas2012

New member
Lg 32lm620
Ale odtwarzanie formatów to tutaj porażka - nie czyta m2ts, rmvb, z mkv też ma problemy.

z filmami mkv daje rade, rmvb nie sprawdzalem bo nie mam i nie mam zamiaru miec, za niska jakosc, m2ts na szczescie jest niszoswe wiec tez mozna przelknac, podstawa obecnie to mkv mp4 divx i jak na razie odtwarzal to co sprawdzalem z tych formatow, oczywiscie zalecam wlaczenie pendrive z filmami testowymi i sprawdzenie jak sobie radzi z obrazem plynnoscia i czy to odpowiada i dopiero kupowac lub nie - najprostsza metoda wejsc na torrenta i sciagnac pare sampli roznych plikow

omot

Member
@mike87 , Musisz wiedzieć ze na 99% nagrywanie na pendrive bedzie szyfrowane, i tylko na tym samym egzemplarzu na którym nagrałeś daną audycję, bedziesz mógł ją odtworzyć z pendraka.
Według mojej wiedzy ( jesli sie myle to poprawcie), jeśli chcesz nagrywać
i odtwarzać bez ograniczeń (np na innym tv lub kompie) to do tego
nadaja sie tunery dvt-t. (Np ferguson t-65).
Zeby nie przełączac ciagle kabla antenowego to uzywam przeplotki od tunera do tv.

mike87

New member
@mike87 , Musisz wiedzieć ze na 99% nagrywanie na pendrive bedzie szyfrowane, i tylko na tym samym egzemplarzu na którym nagrałeś daną audycję, bedziesz mógł ją odtworzyć z pendraka.
Według mojej wiedzy ( jesli sie myle to poprawcie), jeśli chcesz nagrywać
i odtwarzać bez ograniczeń (np na innym tv lub kompie) to do tego
nadaja sie tunery dvt-t. (Np ferguson t-65).
Zeby nie przełączac ciagle kabla antenowego to uzywam przeplotki od tunera do tv.

Ja chcę nagrywać na pendrive i z niego odtworzyć dany materiał, oczywiście na telewizorze. Pytanie moje dotyczyło jedynie czy jest mi potrzebny pendrive czy dysk twardy??

omot

Member
mike87 , zarowno pendrak jak i dysk zostana zaszyfrowane.
Taki phulips 40 pfl5507K12 potrzebuje pendraka min 33GB (pelne 32)
lub dysk > 250 GB. Nie wiem jak inne modele.
Ja bym wybral dysk ...

mike87

New member
mike87 , zarowno pendrak jak i dysk zostana zaszyfrowane.
Taki phulips 40 pfl5507K12 potrzebuje pendraka min 33GB (pelne 32)
lub dysk > 250 GB. Nie wiem jak inne modele.
Ja bym wybral dysk ...

To chyba dochodze do wniosku że lepiej po prostu kupić urządzenie zewnętrzne (nagrywarke DVD) i z niej nagrywać programy telewizyjne. :)

omot

Member
Nie chcialbym sie madzyc, ale to zalezy z czego i przez jakie zlacze chcesz nagrac.

Jak z dvb-t i po hdmi to chyba musisz miec nagrywarke
z tunerem dvb-t. (Czyli defacto tuner dvb-t, one o ile wiem nie szyfruja)

Poprawcie mni prosze jesli sie myle.
Jesli chodzi o nagrywanie z satelity to trzeba miec tuner
satelitarny i w nim pvr.

Wiem ze sa tunery kombo: dvb-t i satelitarne ( ferguson ariva 220 ? )

Ostatnia edycja:

andreas2012

New member
mike87 - powiem wprost - PVR w obecnych telewizorach to zwykla lipa, zazwyczaj musisz miec wlaczony program i ogladac zeby nagrac i na dodatek to jest szyfrowane i do obejrzenia tylko na tym tv wiec to tylko malo przydatny bajer bardziej jako haczyk marketingowy na kllientow, jesli juz nagrywac to tylko przez urzadzenie zewnetrzne z mozliwoscia programowania i bez szyfrowania

Do góry