LED 42-43" do 2200pln

Dż0ki

New member
- TV do grania na xbox one w fifę i inne dynamiczne gry
- siedzę na wprost ok 3 metry

Jedyne co mnie interesuje to jakość obrazu oraz brak smużenia. Wszystko inne jest nieistotne, nie pytajcie dlaczego ;)

Mały budżet jak na 43" ale takie życie. Wstępnie widzę dla siebie 3 modele i nie wiem czy podołają:

- samsung ue43j5500
- LG 42LF652
- LG 43LF631v

WIecie coś na ich temat? Czy natywne odświeżanie matrycy na poziomie 50hz dyskwalifikuje tv do wygodnej gry?

Pozdrawiam,

Dż0ki

funuman

New member
Cześć.
Przez miesiąc szukałem idealnego dla siebie TV. Oto wymagania, którymi się sugerowałem (kolejność nieprzypadkowa):

- 2000zł
- niski input lag (do xbox one)
- 42-43"
- dobra jakość obrazu
- smart tv

Przejrzałem cały internet w jedną i drugą. Obejrzałem wszystkie testy na youtubie, przeczytałem całe forum hdtv ****************************** elektroda itd. pod kątem informacji na temat tego w jaki sposób input lag wpływa na grę bo gram dużo. Wszyscy generalnie polecali praktycznie tylko SONY (np 40W705C lub 809B) i pare Panasików.

Zaryzykowałem i wziąłem LG 42LF652V (model na 2015). Parę osób na forum pisało, że ten TV nie nadaje się do grania ani do oglądania meczów piłkarskich. Jedyne co powiem to to, że nie opłaca się dopłacać po 500zł do sony/panasów. Inputlag w moim LG jest idealny. W trybie gra nie ma żadnego opóźnienia, obraz jest super tak samo jak kąty. Czerń również jest bardzo dobra. SmartTV wymiata. Nie zauważyłem smużenia.

Pozdrawiam

Dż0ki

New member
Funuman dzięki za odpowiedź. Mam dokładnie tak jak Ty, czyli czytam fora, testy na us stronkach, itd ale nigdzie nie ma konkretnych informacji. Właśnie głównym faworytem jest ten LG, który kupiłeś, ale boję się, że słabo poradzi sobie z grami, bo tak mi nagadał gość w rtv agd. Był PRZEKONANY, że samsung ue43J5500 będzie lepszym wyborem...

funuman

New member
Tez mi tak mowili ale suma sumarum znalazlem ludzi na xboxforum, ktorzy maja tego LGka (jak i wersje LB). Wszyscy odpisali ze nie ma zadnego laga a czesc nawet nie wiedziala ze cos takiego istnieje. To wlasnie zdecydowalo o wyborze LG. Informacje od graczy a nie jakies denne testy robione pod sprzedaz konkretnych modeli.
Ten j5500 ma spoko inputlag ale wkurzajacy bedzie blurmotion w grach. Wg mnie to go dyskwalifikuje. Poczytaj tutaj:

Samsung J5500 Review (UN40J5500, UN48J5500, UN50J5500)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Obydwa modele mają Input Lag w pierwszej klasie.
Obydwa są na matrycy 50 Hz natywnej.
Nie ma telewizorów obecnie na świecie które nie mają opóźnienia.
Te 50Hz nie dyskwalifikuje telewizorów do wygodnej gry

W klasie 2200 masz Z matrycą 100Hz - Philipsa 40PFH6550.
A z 42" jak jeszcze znajdziesz to Panasonic 42 AS650.

A do grania do 3 m powinieneś brać 48".
Mieści się Toshiba 48L5435.

Do góry