LE40A656 czy LE40A856

Apophis

New member
Witajcie, a więc zastanawiam sie nad wyborem pomiędzy LE40A656 a LE40A856 :)
Co przemawia na korzyśc wybrania serii 8 i dopłacenia sporej róznicy, poza wiekszym kontrastem w stosunklu do serii 6 i pomniejszona o połowe głebokościa??
Czy warto dopłacac, czy wewnetrzna elektronika jest inna - czytaj lepsza dla wyswietlanego obrazu, czy matryca może jest lepszej jakośći. Co skłoniłoby was do tego wyboru, o ile jest cokolwiek co by was skłoniło i nie chodzi mi tu o firewerki typu dostep do neta itp, a rzeczywista jakośc wyswietlanego obrazu.
Dzieki za sugestie

piotr'ek

New member
Bez reklam
A czego Ci trza? Na wuwuw.szajsung.peel jest opcja porównywania do 3 modeli więc ją zapuść.
Inna sprawa, że samsung nie produkuje idealnego modelu w normalnej cenie.

Apophis

New member
zapuszcxzając sobie to o czym mówisz niczego nie daje, bo informacje nie zawsze sa prawdziwe - co potwierdzono wieloktornie na tym forum - ja oczekuje odpowiedzi uzytkowników co przemawia za serią 8, bo jak pisałem poza kontrastem, głebokoscia tv nic więcej nie znajduje na jego korzyść albo sie nie znam :)

wiwo

New member
Z tego co mi wiadomo w 8-ce jest dekoder DVB-T MPEG 4 czego nie ma seria 6. W pezyszłości będzię taki dekoder potrzebny do ogłądania programów nadawanych cyfrowo drogą naziemną.

pom22

New member
wiwo napisał:
Z tego co mi wiadomo w 8-ce jest dekoder DVB-T MPEG 4 czego nie ma seria 6. W pezyszłości będzię taki dekoder potrzebny do ogłądania programów nadawanych cyfrowo drogą naziemną.

W przyszłości to może za 3-5 lat i tak korzysta się z Sat. no chba ze chce sie mieć tylko 5 programów :) Nie dajmy się zwariować na jakieś bajery ( cienszy o 3cm itp) i przepłacać . Ja tez miałem taki dylemat czy 52 656 czy seria 7 lub 8 ale mniejszy , i kupiłem 52a656 bo bajery są mi nie potrzebne . Co moge powiedzieć to tv gra super , podpięta N-ka i C+ (mulitpakiet ) w sumie 103zł , PS3 -rewelka !!! i dokupiłem moduł CI bo telewizorek ma MPG2 a nadają MPG4 za 180zł i odbieram naziemną cyfrowa ( zależało mi na Polsacie) . Więc ja tak wybrałem . Pozdrawiam i przemyślanego wyboru życzę

DAN PL

New member
pom22 napisał:
i dokupiłem moduł CI bo telewizorek ma MPG2 a nadają MPG4 za 180zł i odbieram naziemną cyfrowa ( zależało mi na Polsacie) . Więc ja tak wybrałem . Pozdrawiam i przemyślanego wyboru życzę

Dokładnie to samo zamierzam zrobić, tylko ja decyduję się na 40A786. Porównywałem 656 i 786 przy takich samych sygnałach SD, 786 wypadał dużo lepiej a ja przez spory czas po zakupie telewizorka nie będę miał możliwości przejść na cyfrowy odbiór - a płacić za MPEG4 w telewizorze nie zamierzam.

Do góry