Le 46 B 750

sylwester211

New member
witam, jestem nowym uzytkownikiem na tym forum, przepraszam ze nie uzywam polskich znakow ale mieszkam w Belgi i mam pc z winda po francusku, od kilku dni mam nowego samsunga i kilka pytan .
mam podlaczony do niego odtwarzacz dvd marki q media tylko z tego wzgledu ze nie ma problemu z czytaniem wszelkich plyt, w przeciwienstwie do LG RH188 , otoz ten dvd player q media ma przycisk na pilocie ktorym wybiera sie sygnal wyjsciowy od rgb przez s-video do Component i tego sa dwa rodzaje pierwszy z nich daje sygnal 720X576 @50Hz
a drugi 720X576i @50Hz i moje pytanie jaka to roznica bo nie zabardzo jestem w stanie dostrzec i ktory jest lepszy z nich.
drugi problem jest z napisami do divx ktore mam na moim pc i po zgraniu filmow na kluczu usb i odpaleniu na LCD jest film z dzwiekiem ale nie ma napisow wyczytalem ze trzeba je przekonwertowac do formatu srt zrobilem to i niestety nie mam napisow ale co jest dziwnego ze jeden z filmow odpalil z napisami ale w formacie txt a poszczegolne linie wygladaly jak ta {1}{} w poprzednim odcinku - zmienialy sie tylko wartosci w pierwszym nawiasie drugi zawsze byl pusty. natomiast wszelkie inne wersje napisow w formacie txt nie sa wyswietlane np. 00:00:01:/W poprzednich odcinkach lub [02][26]/Poprzednio w "Stargate Atlantis" .pomozcie mi co mam zrobic aby miec poprawnie wyswietlane napisy. z gory dziekuje. TV chodzi na cyfrowym polsacie po kablu euro i obraz jest naprawde dobry , na programach sportowych 200Hz daje niezle rade obraz ladny i plynny.

sylwester211

New member
z napisami jakos dalem rade pomogl mi post kolegi chefoso :D , ale nadal mnie dreczy rozdzielczosc 576 lub 576i na czym polega roznica bo chcialbym wiedziec ktora jest lepsza z literka ``i`` czy bez bo jak by bylo przy tym drugim p to wszystko jasne a tak zagadka dla mnie , prosze o pomoc.

Do góry