Le-37r41b

wswc

New member
Witam,dzisiaj biegałem za telewizorem po całym mieście i wróciłem tylko z bólem głowy. Zaczałem szukać informacji, znalazłem to forum. Się ucieszyłem. po 30 minutach już nie- znowu głowa boli.szczerze mam dosyć tych mb61 r72 i innych. i mam jedno pytanie, a raczej nie wiem czy to pytanie. znalazłem w ofercie euro rtv ten model:http://www.euro.com.pl/telewizory-plazmowe-i-lcd/samsung-le-37r41b-lcd.bhtml
chodzi oto ze mam pokój 5X5m odl od TV, ponad 3m,. nie wierze wszystkiemu co wydrukowane na kartkach w sklepie, ale przecena jest solidna, do tego modelu mam tez mozliwość wziąć 10 rat bez odsetek co jest dla mnie prioritare, ogladałem obraz, wygladał git. nie jestem wymagającym urzytkownikiem.ale nie cche sie naciąć. czytając forum za chiny nie doszukałem się słowa o tym modelu, tylko wciąż o tych 71 72, czy to znaczy że ten mój jest jakiś taki przestażały? proszę o jakieś info na temat tego mojego modelu, bo jak sie okaże że cena to i tak sie nijak ma do jakości, to pójde i kupie sobie daewoo 29 cali za 1k, bo nie mam czasu, zarobiony jestem.
podrawiam. jakby co to do pon, czekam na wieści.
Filip:cry:

rafix01

Member
Bez reklam
Ja mam taki LCD (wybierałem jaki TV LCD miesiąc a do laików nie należę :p ), kupiłem go rok temu za ok. 7tys (teraz cena powala) ale nie żałuję ani jednej wydanej złotówki na te 37 cali.
Obraz ostry, kolory głęgokie, nasycone...duża możliwość regulacji obrazu (bardzo przydatne ustawienia koloró własnych np. tylko niebieski, różowy, zielony)
+ korektor dźwięku.
Czas reakcji matrycy 8ms, wbudowane głośniki JBL.
Podejrzewam, że w tej cenie nic lepszego 37" nie kupisz.
Ze swej strony szczerze mogę Ci go polecić...żadnego buczenia u mnie nie słychać he, he, he jak w tych 71 itd. ;)
Chyba im nowszy TV tym szybciej się zepsuje (na wszystkim zaczynają oszczędzać) a ten R41 jest modelem 2005/2006.
Proponuję kase ze skarpetki i do sklepu :rolleyes:

Chyba, że już coś kupiłeś ...

Tarpi

New member
JAko nowy na forum witam Wszystkich.

Skorzystałem z oferty Kikiego i jakiś miesiąc temu zamówiłem prezentację 3 LCDków do domu. Doszedłem do wniosku, że jak wydaję 5 kilo zł. to warto to zrobić dobrze. Czytanie tego forum niestety nie przynosi odpowiedzi na nurtujące przed zakupem pytania bo tak naprawdę NIE da się na nie jednoznacznie odpowiedzieć. NAdmienię, że wybór nie był całkowicie przypadkowy ale oparty na przesłanych Kikiemu informacjach o odległości od LCD, nasłonecznieniu pokoju (włacznie ze schematem :) ), typie sygnału TV, porach dnia w których ogląda się TV i innych.

Pierwszy do testów wskoczył JVC R71 - niezły wygląd, obraz OK, ładny pilot, jakiś tam bajer dopasowywujący wielkość obrazu. Drugi do porównania Sharp SA1 - obraz dnoooo, zupełnie nie radził sobie z kiepskim sygnałem z kabla. Gdyby to był jedyny LCD na rynku został bym przy starym CRT :) Od razu go schowaliśmy żeby nie przeszkadzał :) I na koniec z najbardziej wytartego pudła wyjeżdza jakis samsung. "Prezenter" nawet sceptycznie mnie o nim poinformował mówiąc, że skoro ten JVC mi się podoba to pewnie ten samsung nie będzie bo większość decyduje sie na JVC bo jest ładniejszy i ma ładniejszego pilota i takie tam bzdety. Myśle sobie "przcież pilota nie będę oglądał tylko telewizor " :) Dawaj Pan go na stół - popatrzymy.
Faktycznie , design gorszy od JVC ale jakość obrazu na moim syfiastym kablu bez porównania lepsza od JVC o Sharpie nie wspominając. Dużo lepiej radzi sobie z baaaardzo słabym sygnałem z kabla, mniej szumów, mniej odbić i smużenia, lepiej radzi sobie np. z czerwonym kolorem - miałem czas regulować oba - w JVC nie udało mi się manualnie poprawić wyraźnego rozmazywania tego koloru. Na pilota nie muszę patrzeć , nie musi byś zatem piękny :) JVC miał zato trochę ładniejszy biały kolor (w samsungu wpada w różowy w jVC bardziej w niebieski). Ale tak naprawde traci to znaczenie gdy na stole zostaje jden TV i nie ma go do czego już porównywać :) No i ostatni argument nie do odparcia - o 600 zl nizsza cena od JVC.

I tak stałem się posiadaczem Samsunga 37R41B. Nigdy bym na niego nie spojrzał w sklepie i nigdy bym nie przypuszczał że kupię LCD nie z najnowszej serii gdyby nie możliwość porównania w konkretnych warunkach. W MM wszystkie grają pieknie na teście HD.
Okazuje się, że "lepsze może być wrogiem dobrego" i "nie wszystko złoto co się świeci" :mrgreen:

Ostatnia edycja:
Do góry