LCD- za ile się kupi dobry model

kozikpl

Member
Witam
Ostatni byłem zainteresowany kupnem TV, szukałem wśród crt, ale powiedziałem NIE!!!
Chcę LCD, ale nie mam pojęcia jaki.
Chciałbym coś pomiędzy 26-32 '', (chociaż bardziej 26''- bo większe są dużo droższe) powiedzcie mi za ile kupie dobry model, chodzi mi o przedział cenowy do 4,5tys. albo mniej. O co chodzi z tym HD-ready- czy rzeczywiście po podłączeniu takiego sygnału TV będzie działał jak należy?
Interesuja mnie konkretne modele, a TV będzie służył do oglądania DVD i tv przez polsat cyfrowy

DarekM

New member
Co drugi wątek na tym forum to pytanie "co kupić". Poczytaj trochę, a na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.
Pozdrawiam
Darek

kozikpl

Member
czytałem troszke, chyba będę musiał poczytać trochę więcej ponieważ nie znalazłem interesujących mnie informacji.
Chodzi mi tylko żeby ktoś napisał za iloe można kupić dobry model 26'', czy kupować koniecznie z HDMI, oraz jakie podłączenie z komputerem daje najlepsza jakość (czy rzeczywiście VGA)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
oczywiscie najlepszą jakość otrzymasz po HDMI
W komputerach masz najczęściej DVI - więc kupując przewód DVI/HMI otrzymasz najlepszą jakość
Najlepsze telewizory 26":
26 JVC s 60
26 Loewe Concept
26 Sharp Ga 6
26 Samsung M 51
to scisła czołówka i zmiescisz się w budżecie

chyba ,ze masz duzo kasy - to sprawdź
26 Loewe Spherosa
http://www.loewe.de/spheros_r_26_de,36686,53.html
pozdrawiam

kozikpl

Member
Zwróciłem uwage, że monitory pomiędzy 26 a 42'' mają tą samą rozdzielczość (tylko te drogie są o wyższej rozdzielczości) czyli 1366x768 (są też wyjatki ale..) czyli teoretycznie rzecz biorąc na 26'' jakość powinna być o wiele lepsza niż na 42'' tak?

Do góry