LCD tak ok. 37" pod N (moze C+, ale bardziej N)

Jussi

New member
Bez reklam
LCD tak ok. 32" pod N (moze C+, ale bardziej N)

No witam.

Rodzinka zastanawia sie nad zakupem jakiegos TV elcedeczka. Tak sadze do 32", ma byc do tv glownie, wiec nie myslimy o FullHD poza tym to tylko 32" (chcialbym 37" ale to chyba wciaz minimum 4500zl nie?) . Chcialbym wlasnie aby dobrze wspolpracowal z Nka, czyli musi miec hdmi z hdcp tak? Dobrze by bylo jakby mial oprocz HDMI wejscie VGA, ale to niekonieczne. (dostane w tej cenie tv z dwoma HDMI?).

Prosze o porady i dziekuje:)

Ostatnia edycja:

timi

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam

Jedyne co mi przychodzi do głowy to PANASONIC TX 32 LX 60 P
Z tego co widziałem to dość pozytywnie się o nim wypowiadają a i w sklepach w porównaniu do innych świeci całkiem ładnie.

2x HDMI w tej cenie to jest duża zaleta tego modelu. Jedyne czego nie dokońca jestem pewiem to jak jest z tym HDCP... (bo coś chyba gdzieś kiedyś widziałem że w tym modelu jest jakiś problem - na jednym z tematów na tym forum wyczytałem że komuś działa z Nką po HDMI tylko czasami są jakieś problemy z głosem...)

W e-panasonic.pl możesz go dostać za 3197,00zł.
Sam się nad nim zastanawiam ale kuszą mnie jeszcze inne opcje ;)

Pozdrawiam

Tomek Koko

New member
Bez reklam
timi napisał:
Witam

Jedyne co mi przychodzi do głowy to PANASONIC TX 32 LX 60 P
Z tego co widziałem to dość pozytywnie się o nim wypowiadają a i w sklepach w porównaniu do innych świeci całkiem ładnie.

2x HDMI w tej cenie to jest duża zaleta tego modelu. Jedyne czego nie dokońca jestem pewiem to jak jest z tym HDCP... (bo coś chyba gdzieś kiedyś widziałem że w tym modelu jest jakiś problem - na jednym z tematów na tym forum wyczytałem że komuś działa z Nką po HDMI tylko czasami są jakieś problemy z głosem...)

W e-panasonic.pl możesz go dostać za 3197,00zł.
Sam się nad nim zastanawiam ale kuszą mnie jeszcze inne opcje ;)

Pozdrawiam
LX60 ma HDMI z HDCP. Potwierdzone przez panasonic Polska

ural

New member
Ludziska, coście się tak uparli na tego LX60P - na forum n-ki ludzie narzekają na ten model i twierdzą, że nie ma HDCP. Na stronie Panaosnica również ani słowa o HDCP przy tym modelu:

http://panasonic.pl/oferta.php?prod=2989

To co sobie gada przedstawiciel Panasonica to jedno, a rzeczywistość to drugie. Ten telewizor nie ma etykietki HD Ready a nie ma jej, bo nie spełnia wymogów - jednym z nich jest właśnie HDCP.

HD Ready jest dopiero model LX60F - to dalej LX60, ale zupełnie inna seria! I on już ma HDCP, co jest również wyraźnie zaznaczone na stronie Panasonica (tyle, że niemieckiej, bo nie ma tego modelu w Polsce, ja w każdym razie nie widziałem):

http://www.produkte.panasonic.de/pr...TX-32LX60F@Viera|LCD-TV@&altMod=N&upper=&prop=

LX60P już nawet w Niemczech nie sprzedają. Powtarzam - wersja "P" ma identyczną matrycę HD, ale nie jest HD Ready - wersja "F" już jak najbardziej, ale nie ma jej w Polsce. Nie dajcie się naciąć, bo potem będziecie narzekać na forum n-ki jak inni. Ten telewizor nie bez powodu nie ma etykietki HD Ready, bo nie spełnia wymogów tego standardu! Ogólnie z tym Panasoniciem jest coś popieprzone - może ma HDCP, ale zwalone - trudno stwierdzić - ogólnie są z nim problemy. I może dlatego nie otrzymał etykietki HD Ready - nie wnikam. Piszę to tylko dlatego, że widziałem sporo narzekania w tym względzie - a po co ryzykować - telewizorów do wyboru jest masa, Panasonic też ma modele jak np. świetny LX600, więc nie ma sensu ryzykować, tylko lepiej wziąć coś HD Ready i mieć 100% pewność, że wszystko będzie działać ok.

Jussi

New member
Bez reklam
Oczywiscie pojde do sklepu i bede porownywac osobiscie (bo to zawsze subiektywna ocene sie ma:) ) Myslalem rowniez o LG 32LE2R, a jesli uda mi sie fundusze zgromadzic to w selgrosie widzialem 37" LC2R za 3999..., bo troche sie boje ze ogladajac 32" z 3,5m moze to jednak byc troche malo... ale to oczywiscie jak fundusze pozwola

ural

New member
ortax360 napisał:
Modele lx60f i lx60p to te same lcd oba sa hd-ready itd.
F oznacza rynek Niemiercki i tylko tyle.
pozdrawiam.

Skoro to te same telewizory, to czemu LX60F posiada etykietkę HD Ready, a LX60P nie?

lucahenrykow

New member
Jussi napisał:
Oczywiscie pojde do sklepu i bede porownywac osobiscie (bo to zawsze subiektywna ocene sie ma:) ) Myslalem rowniez o LG 32LE2R, a jesli uda mi sie fundusze zgromadzic to w selgrosie widzialem 37" LC2R za 3999..., bo troche sie boje ze ogladajac 32" z 3,5m moze to jednak byc troche malo... ale to oczywiscie jak fundusze pozwola

Jak zgromadzisz te fundusze to wez 32" LB1R. Naprawde fajny tv. I te 3,5 m w zupełności ci na niego starczą :)

Jussi

New member
Bez reklam
Ale to TV dla rodzicow wiec dla nich raczej im wiekszy tym lepszy, nie ogladaja raczej typowo filmow, chyba ze cos leci w tv, a to zerka z kuchni mama itp. Nie zalezy im jakos bardzo na super jakosci, poza tym na discoveryhd na tym lgiku i tak bedzie bardzo ladnie widac, tego jestem pewien :)

jesli znajomy da rade przecenic jakis tv z media to wtedy moze pomysle nad czyms lepszym, ale poki co wygrywa kryterium jakosc/cena

Do góry