LCD "Sony" czy plazma "Panasonic"?

tomanek22

New member
Witam,zamierzam zakupić telewizor i od kilkunastu dni "przekopuje" internet aby zdobyć jak najwięcej informacji na ten temat.Nie ukrywam,że zaczyna już mnie to denerwować z lekka dlatego tez postanowiłem napisać tegoż posta!
A więc tak,interesuje mnie telewizor 40-46" do którego będzie podpięta cyfra+,a w niedalekiej przyszłości też konsola ps3 lub xbox360,pokój mam dość obszerny 4 na 5 metrów,a odległość od TV to 3 metry.Mam swoje dwa typy telewizorów,a mianowicie LCD Sony KDL-40Z55 i plazma Panasonic TX-P42V10E,który jest bardziej optymalnym rozwiązaniem w opisanym wyżej przypadku?Z góry dziękuje za jakieś sugestie!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
masz spore rozbieżności.
Jak Gry to nie plazma , jak płynność to plazma.
Określ proszę klasę cenową ?

tomanek22

New member
Właśnie w tym sęk,żeby pasowało i do grania i oglądania!A górna granica jaką jestem w stanie zapłacić to ok 5 tysięcy złotych (+/- kilka setek)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
a ja sięgnąłbym inaczej:
JVC 42 DV1
Toshiba 42 ZV 635
Sharp LCD led 40LE 600
Sony 40Z 4500.

tomanek22

New member
No dobrze,podałeś kilka innych modeli telewizorów,a ja teraz zastanawiam się nad tv Sony,konkretnie zastanawia mnie jaka jest różnica między modelem 40Z-4500 a 40Z-5500?

tomanek22

New member
Z tego co wyczytałem to Sony 40Z4500 w porównaniu z 40Z5500 lepiej sprawdza się w grach i lepszy od strony "audio", ale z kolei Z5500 to jakby nie było nowszy model,który ponoć ładniej wyświetla kolory jeżeli chodzi o oglądanie programów TV!
Czy oba modele w/w. telewizorów mają jakieś duże rozbieżności,które widać gołym okiem w oglądaniu programów tv SD i HD?I to samo pytanie tyczy się gier na konsoli:czy jest jakaś widoczna różnica na obydwu tych tv?

Do góry