LCD Sharp vs sony vs samsung vs lg

yorgush

New member
Witam,

Mam taki problem iż szukam telewizora do pokoju w granicach 3000k czytałem już tematy i z tych LCD które mnie interesują jest tylko sony. wiec tak. Pomieszczenie ma 6x7 metrów ale telewizor będzie stal w połowie która ma 6x3,5jakies. Odległość od telewizora to około 4-5 metry. Głownie będzie odbiór zwykłej telewizji plus do tego DVD konsola komputer i może jakaś satelita ala cyfra czy coś ale to później, no i kino domowe. Telewizor prawdopodobnie będzie docelowo wisiał, aczkolwiek w najbliższym czasie postoi sobie. Pokój dobrze nasłoneczniony ale głownie oglądamy Tv wieczorem. teraz modele nad którymi myślę.

Lg 42lg5000
sharp LC42SB55E
Samsung LE40a615
Sony KDL40S4000

Najbardziej skłaniam sie ku LG bo czytałem mnóstwo świetnych opinii ale o Brawi też wiele słyszałem co do reszty nie mam pojęcia. Pomóżcie bo nie wiem co wybrać. z Góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam. Wesołych świąt :)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z Twoich wybrałbym Sony S 4000
Ale lepszym rozwiązaniem jest:
Philips 42 7762
JVC 42 R 90
Toshiba 42 X 3000
JVC 42 S 90

yorgush

New member
O Philipsie czytałem sporo złych opinie. a Te JVC są naprawdę tak dobre? 6,5ms to nie za mało? nie będzie rozmazywał sie obraz? Najwięcej dobrych opinii wyczytałem o lg5000 i teraz nie wiem, może zdecydować sie na Brawie albo te jvc?

spiderd2

New member
Kupiłem JVC 42 R 90 (dzięki temu forum) miesiąc temu i jest na prawdę super. Nie ma zbędnych bajerów, których pewnie i tak malo kiedy sie uzywa. Mogę go polecić. Odbiór TV analogowej to cud, miód i malinki :) Z odległości 3-4m nie widze różnicy pomiędzy TVP1 a TVN HD czy MGM. Podłączyłem też PC - wrażenia bardzo miłe (szczególnie z filmami 1080p). Ładna obudowa i w miare niska cena skłoniła mnie do jego kupna.

Pozdrawiam

yorgush

New member
jesli tak to chyba zdecyduje się na tego JVC chociaż dziwi mnie tak słaba ocenba dla LG 42lg5000 bo nawet na tym forum czytałem że to swietny telewizor:O A jak jest jakaś akcja szybkie ruchy to obraz jest ostry? bo w sumie 6,5 ms to sporo.

a co sądzicie o plazmach? jest duzo w niższych cenach nawet od LCD?

Ostatnia edycja:
mój kolega zakupił sony kdl 40 s4000 to była wielka porażka ten tv nie radził sobie w ogóle z telewizją a żródło to kablówka cyfrowa w ogóle tv to porażka nie da się wyskalować obrazu bo albo jest za duży albo jest z pasami poza tym clouding i smering w najgorszym wydaniu nie wiem czy to wina tego egzęplarza czy całej serii ale ja już nigdy do sony nie podejdę tak optymistycznie jak wtedy przed zakupem tego tv przez mojego kolegę
:???:

Do góry