Witam, im dłużej czytam forum tym coraz większy brak zdecydowania...
Na początek:
preferowana marka: zawsze miałem philipsy ctr
preferowana wielkość ekranu:ja 46,żona 40 więc raczej 40/42
jaki sygnał :cyfr. kablówka upc,niedługo cyfr.kablówka/dekoder hd z upc
jaka klasa cenowa: do 3,5 tyś
więcej oglądasz w dzień czy w nocy: 50/50
jakie masz nasłonecznienie pokoju: jasny/okna na południe
ile osób zasiada przed telewizorem: 2 naprzeciwko
Jaki masz ulubiony program: tvn/wszystkie discovery/polsat i dużo sportu
jaki masz telewizor: teraz stary thompson crt 21', wczesniej philipsy 21 i 25'
Ma stać czy wisieć: docelowo wisieć na ścianie/na początku stanie na stoliku
Co Cię wkurza w telewizorach:czekanie przy zmienie programów,słabe kolory, głosna praca
Czego oczekujesz od telewizora: dekoder tel. cyfr./współpraca z laptopem(bez hdmi), fajnie jakby miał wejście usb, dobry kontrast, dobry dzwięk dobra częstotliwośc odświeżania,full hd.
Pokój: jak stanie na stoliku to odległość od telewizora będzie ok 4m a jak zawiśnie na ścianie to prawie 4,5m
Do tej pory byłem zdecydowany przez dłuższy czas na tx-p42s10E,w media koleś mi odradził i polecił samsunga b650, osobiscie podoba mi sie philips pfl 7404h ale mało o nim wiem, jeszcze inna opinia to że sharpy aquos są dobre i na ta chwilę sam juz nie wiem co wybrac a tv chciałem kupic juz w tym tyg.Dodam że nie gram na konsolach ale dużo siedze na necie i chetnie bym skorzystał z tv jako monitora.W plazmach boje sie powidoków i w porównaniu z lcd-kami wydaja mi się mięc ciemne kolory.
Z góry dzieki za pomoc.
Na początek:
preferowana marka: zawsze miałem philipsy ctr
preferowana wielkość ekranu:ja 46,żona 40 więc raczej 40/42
jaki sygnał :cyfr. kablówka upc,niedługo cyfr.kablówka/dekoder hd z upc
jaka klasa cenowa: do 3,5 tyś
więcej oglądasz w dzień czy w nocy: 50/50
jakie masz nasłonecznienie pokoju: jasny/okna na południe
ile osób zasiada przed telewizorem: 2 naprzeciwko
Jaki masz ulubiony program: tvn/wszystkie discovery/polsat i dużo sportu
jaki masz telewizor: teraz stary thompson crt 21', wczesniej philipsy 21 i 25'
Ma stać czy wisieć: docelowo wisieć na ścianie/na początku stanie na stoliku
Co Cię wkurza w telewizorach:czekanie przy zmienie programów,słabe kolory, głosna praca
Czego oczekujesz od telewizora: dekoder tel. cyfr./współpraca z laptopem(bez hdmi), fajnie jakby miał wejście usb, dobry kontrast, dobry dzwięk dobra częstotliwośc odświeżania,full hd.
Pokój: jak stanie na stoliku to odległość od telewizora będzie ok 4m a jak zawiśnie na ścianie to prawie 4,5m
Do tej pory byłem zdecydowany przez dłuższy czas na tx-p42s10E,w media koleś mi odradził i polecił samsunga b650, osobiscie podoba mi sie philips pfl 7404h ale mało o nim wiem, jeszcze inna opinia to że sharpy aquos są dobre i na ta chwilę sam juz nie wiem co wybrac a tv chciałem kupic juz w tym tyg.Dodam że nie gram na konsolach ale dużo siedze na necie i chetnie bym skorzystał z tv jako monitora.W plazmach boje sie powidoków i w porównaniu z lcd-kami wydaja mi się mięc ciemne kolory.
Z góry dzieki za pomoc.
Ostatnia edycja: