LCD Philips, LG czy Siemens

Enight

New member
Dziendobry, mam nadzieje, ze trafilem na dobre podforum z tym tematem.
Problem ten sam co pewnie 20% osob co tu pisze : P
Od pewnego czasu obserwowalem forum, bo poszukuje telewizora. Jestem kompletnie zielony w tematach ekranow LCD, wiem tyle, ze rodzice kazali mi zebrac informacje i zdecydowac ktory telewizor wybrac. Chcialem sie dowiedziec ktory z tych modeli jest najodpowiedniejszy. Wszystkie to 32" LCD, odleglosc okolo 3 metry, chcialbym by nie gryzl sie z dekoderem cyfry+ i ewentualnym dvd w dalekiej przyszlosci.

Modele ktore przeszly eleminacje to:
Jetson Siemens J32-3 FUJITSU
Philips PF3321
Philips PH5320
LG LC2R/LC32
(wysoce prawdopodbne jest to ze popelnilem blad w przepisywaniu modelu)

Z gory dziekuje jesli ktos poswieci mi odrobine czasu. Przepraszam jesli napisalem post nie tam gdzie trzeba.

Pozdrawiam

apple

New member
A gwarancja?

Enight napisał:
Wszystkie to 32" LCD, odleglosc okolo 3 metry, chcialbym by nie gryzl sie z dekoderem cyfry+ i ewentualnym dvd w dalekiej przyszlosci.

Modele ktore przeszly eleminacje to:
Jetson Siemens J32-3 FUJITSU
Philips PF3321
Philips PH5320
LG LC2R/LC32

Również podobają mi się Philipsy. Niestety wygląda na to, że Philipsy mają tylko 1 ROK gwarancji. Widziałem taki okres zarówno w sklepach internetowych, jak i w MediaM. W Euro ogólnikowo próbowano mi tłumaczyć, że teraz wszystkie LCD mają 24 miesiące ale plątali się i nie brzmieli przekonywująco :(
Czy ktoś widział sklep udzielający dłuższej gwarancji? Może rok daje producent, a niektóre sieci dodatkowy rok swojej? Nie kupię LCD z tak krótką gwarancją.
Czy w Philipsie nie zdają sobie sprawy, że wiele osób mogło z tego powodu zrezygnować? To podejrzane, że firma oferuje krótką gwarancję - jakby w drugim roku się psuły.
Zgłaszam tę wątpliwość po raz drugi (pytałem również w innym wątku) - licząc na szybszą odpowiedź :)
Pozdrawiam

Do góry